Kær ser den ud, men det er ikke alle mennesker, som er lige venligsindet over for katte. Arkivfoto

Kær ser den ud, men det er ikke alle mennesker, som er lige venligsindet over for katte. Arkivfoto

Dyrlæge advarer efter giftdrab

Af
Af Birgitte Masson

Det var de klassiske symptomer på forgiftning i form af fråde om munden, store, stive pupiller og ufrivillige bevægelser, som fik dyrlæge Mads Lund fra Skibby Dyreklinik til at antage, at der var tale om en forgiftet kat.

Da den langsomt gled ind i en komalignende tilstand, valgte han at gøre en ende på dens pinsler, og den blev derfor aflivet.

Episoden udspillede sig på dyreklinikken i Skibby den 13. april. Efterfølgende opfordrede dyrlægerne på deres Facebook til, at katteejere holdt ekstra øje med deres kat.

“Vi har fået meldinger om, at der har været andre tilfælde med katte fra Kyndby-området som er blevet forgiftet,” siger Mads Lund til Lokalavisen.

Hans råd til katteejere er, at man taler med sine naboer, det uddyber han således:

“Når katte bliver forgiftet, så handler det ofte om, at nogle mennesker har set sig sure på katten, der måske skider i ens have. Men katten er ret nysgerrig af natur. Den kan man jo ikke holde inde haven, ligesom man kan med hunde. Derfor er mit råd til katteejere, at man taler med sin nabo, og får en dialog omkring problemet.”

Mads Lund fortæller, at en forgiftet kat i visse tilfælde kan reddes, men at det kræver indlæggelse på dyrehospital, hvor den bl.a. skal have væsketerapi, og modgift til at styre kramper og hjerte.

Publiceret 25 April 2018 00:00