De ansatte i Merlett Danmark er sammen med 600 kolleger rundt om i Europa blevet opkøbt af Continental, og håber, det betyder en udvidelse i Slangerup.

De ansatte i Merlett Danmark er sammen med 600 kolleger rundt om i Europa blevet opkøbt af Continental, og håber, det betyder en udvidelse i Slangerup. Foto: Privat

Slangerup-virksomhed en del af stor europæisk handel

Merlett i Slangerup er blevet opkøbt af Continental. Direktør håber på flere ansættelser

Af
Henrik Gregersen

"Umiddelbart kører vi videre, som vi hele tiden har gjort. Vi kan kun gisne om fremtiden, men vi håber, at når konkurrencemyndighederne har godkendt handlen, så kommer vi til at ekspandere her."

Sådan lyder det fra Peer Nielsen, direktør i Slangerup-virksomheden Merlett Danmark, der hidtil har været datterselskab til Merlett Italien.

Selskabet er førende på produktionen af pvc- og plastslanger til brug i blandt andet levnedsmiddel- og landbrugsindustrien, og mens produktionen foregår på tre fabrikker i Europa, fungerer Slangerup-afdelingen som dansk hovedkvarter med lager- og salgs-funktioner.

Merlett koncern er imidlertid blevet opkøbet af giganten Continental, der ligeledes producerer slanger til stort set ethvert formål:

"Men deres slanger er gummibaserede, så med opkøbet kommer Continental til at dække begge dele, og markedsandelen er så stor, at salget først skal godkendes af myndighederne. Men så håber vi, at vi kan ekspandere, for vi har haft stor succes med, at vi i stedet for at producere efter ordrer har produceret til lagre rundt om i Europa og dermed hurtigt supportere industrien, når der har været behov for det," siger Peer Nielsen.

Publiceret 17 July 2019 00:00