Jubelkoret gav en forrygende koncert på Elværket i lørdags.

Jubelkoret gav en forrygende koncert på Elværket i lørdags.

Elværket slog gnister

Et brag af en koncert afsluttede Skibbys Jubelkores 40-års-jubilæum. Koncerten fandt sted lørdag den 5.marts i Elværket.
Alle stole kom i brug til de mange forventningsfulde gæster, som havde valgt at lade Jubelkorets underholde sig den første lørdag i foråret. Og forår det var sandelig kommet til Elværket. En fantastisk stemning af medleven, smittende livsglæde og ikke mindst sangglæde lagde grunden til en oplevelse ud over det sædvanlige. Da publikum sang med på Mandalay var taget ved at løfte sig på
Elværket.
Som endnu et anderledes og festligt indslag deltog korets første dirigent, oboist Henrik Husum med tre numre akkompagneret af korets pianist, Johannes Olesen.
De underholdt bl.a. med temaet fra Svanesøen. Et kæmpebifald fik duoen for deres udgave af Skyfall af Adele. Henrik Husum havde desuden komponeret fine underlag til fem af korets sange. Oboens dansede omkring temaet i Dejlig er sommernatten, som blev akkompagneret på harmonika. Duke Ellintons Mood Indigo fik hele salen til at swinge. Sommer i Tyrol manglede kun ølkrusene for at gøre den autenstisk.
Efter ca. to timer blev projektørerne slukket, men hjælpere, koret og publikum gik hjem opstemte og glade.

Publiceret 08 March 2016 00:00

DEBAT: Så billigt man må undre sig. Salg af kommunal byggejord

DEBAT Punkt på Plan- Miljøudvalgets møde 20. november: ‘Godkendelse af forslag til lokalplan 136 for fællesmagasin Vinge.’

14. december 2016 indgik Byrådet betinget grundkøbsaftale med Slots- Kulturstyrelsen vedrørende areal for udviklingsområde i Vinge. Frederikssund kommune skal tilvejebringe et plangrundlag der kan opfylde Slots- og Kulturstyrelsens ønsker til en fælles magasinbygning.

Aftalen blev bekendtgjort med ‘Trommer og Fanfarer.’ Hurra! Jubel! Nu momentum og interesse for Vinge. Investeringsbeløb svingede mellem 263 til 330 mio.

April 2018 nævnte Lokalavisen: “Styrelsen har indgået en kontrakt med Frederikssund Kommune om køb af en grund i Vinge på 62000 kvadratmeter for en pris på op til 8,3 millioner kroner.”

Slots- og Kulturstyrelsen ønsker et afstandskrav på 5 meter fra det solide hegn, et areal som skal ligge bart. Der ryger så lige masser af kvadratmeter. Der skal etableres autoværn ind til magasinet.

Bygningernes højde hhv. 12 og 15 meter. Det omtales som et ‘landmark.’ Ja, mon ikke. Det samlede grundareal udgør ca. 58.000 m², bygningsarealet udgør ca. 24.500 m.² Hvilken kolos.

Kommunens udgifter til opfyldelse af betingelser er kr. 2.4 mio. I kassen kan lægges 5 mio for salg af 58000 kvadratmeter. Pr. kvadratmeter - Kr. 86.00.

Det er nærmest forbryderisk lidt for byggejord. Kvadratmeterpris i Deltakvarteret kr. 2983. Her sælger man for kr. 86. Hvem må føle sig snydt?

Spørgsmål: Kan alle købe jord i Vinge til f.eks. kr. 100, for vi er jo ikke smålige? Så skal der nok komme gang i interessen for at bygge huse.

Det vil være Økonomisk snusfornuft at takke Nej! til Slots-Kulturstyrelsen, og sælge jorden til boliger for en langt højere pris end kr. 86.

Vi undgår samtidig en kolos i landskabet. I en privat virksomhed ville en prokurist med en sådan disposition være fortid. Hvorimod de er knalddygtige, professionelle i Slots-Kulturstyrelsen.