Slangerupkorets synger julekoncert med tradition og fornyelse

På 2. søndag i advent, d. 8. december kl. 16:00 står Slangerupkoret igen klar i Slangerup Kirke med årets julekoncert.

Det bliver et genhør med julens traditionelle danske musik og danske fællessange, men også en afdeling med ny musik i gammel forklædning, komponeret af nulevende amerikanske komponister.

Og dog ikke alle helt amerikanske, idet den ene, Ola Gjeilo, faktisk er en 41-årig nordmand, der efter musikstudier i USA er blevet hængende i New York, og den mest kendte, Morten Lauridsen, har danske aner.

Den tredje, Daniel Elder på 33 år, har lavet en rigtig stjerneblinkende udgave af børnesangen Twinkle, twinkle little star, der lige passer til en julekoncert.

Morten Lauridsen er den erfarne, ældre professor med mange kompositioner for kor, heraf tre i top halvtreds, da DR P2 i september i år kårede danskernes mest populære korværker.

På juleprogrammet står hans Ubi Caritas et Amor.

Også Ola Gjeilo bruger gamle latinske tekster, selv til sin mest kendte Northern Light (nordlys), der var nr. 39 på DRs liste og er med i programmet sammen med hans Ubi Caritas og Ecce Homo. Det kræver ikke den lille latinprøve at forstå de amerikanske indslag.

Publikum får en dansk oversættelse, og musikken er iørefaldende og kan nydes uden filter. Det danske program med fællessange vil alle kunne genkende og synge med på.

Der er gratis adgang til koncerten.

Publiceret 28 November 2019 00:00