Oversigt over det stationsnære område, der skal udgøre Vinge Centrum.

Oversigt over det stationsnære område, der skal udgøre Vinge Centrum. Foto: Frederikssund Kommune

Plan for almene Vingeboliger godkendt

Boliger på minimum seks etager skal danne rammen om udvikling i området

Af
Henrik Gregersen

For Venstres Michael Tøgersen kan det nærmest ikke gå hurtigt nok med at få lukket en aftale med et almennyttigt boligselskab og komme i gang med byggeriet i Vinge. Selv om han er lunken ved tanken om almene boliger.

For Enhedslistens Pelle Andersen-Harild er tempoet derimod for hurtigt, selv om han egentlig godt kan lide almene boliger.

Ikke desto mindre mødtes både de to og alle andre ved byrådsmødet onsdag aften i et enstemmigt ja til dén plan, der ved hjælp af netop almene boliger skal gøre Vinge Centrum levende.

"Jeg er lidt lunken ved almene boliger. Men her er de midlet til at skabe den fremdrift, der er nødvendig i området. Det skal være hurtigt For selv om vi i byrådet synes, vi agerer hurtigt, er virkeligheden, at salget af grunde i Vinge stort set har ligget stille i tre år, og at vi risikerer at have en station, , hvor der på hver afgang står én passager af eller på. Det holder bare ikke," lød det blandt andet fra Michael Tøgersen.

Enhedslistens Pelle Andersen-Harild lagde deriomd ikke skjul på, at det alene var tanken om de almene boliger, der fik ham til at stemme ja - efter han forgæves havde søgt at få flertal for et forslag om, at man skulle fjerne dén del af beslutningen, der ville muliggøre et samarbejde mellem de almennyttige boligselskaber og private aktører.

"Grundlæggende synes jeg, det er for tidligt. Men jeg støtter tanken om almene boliger - også selv om almene boliger i dag faktisk i mange tilfælde er for dyre til fattigrøvene.," lød det således fra ham.

I beslutningen vedtog byrådet, en proces, en proces med en konkurrencelignende struktur.

Det bliver vægtet højt hvis boligselskaberne kan sikre hurtig byggestart sammenholdt med sikkerhed for udlejning, og som forudsætter at projektet indeholdes i den nuværende lokalplan.

Publiceret 28 November 2019 13:30