Der var glæde i den lille institution Tumlebo, da det torsdag kom frem, at de ikke skulle lukke og slukke. Fra venstre Oliver, Malene Andersen, Louise Brøndsted Matthiessen og Karoline. Foto: BM

Der var glæde i den lille institution Tumlebo, da det torsdag kom frem, at de ikke skulle lukke og slukke. Fra venstre Oliver, Malene Andersen, Louise Brøndsted Matthiessen og Karoline. Foto: BM

Vild jubel i Tumlebo: Overlever sparekniven

Børn, forældre og pædagoger kunne i sidste uge ånde lettet op, da Frederikssund Kommune offentliggjorde budgetforliget for 2020. Her fremgår det, at Skibbys mindste og ældste institution Tumlebo alligevel ikke må lukke

Af
Birgitte Masson

SKIBBY "Vi hoppede og dansede af glæde. Krammede og blev bare så glade." De helt store smil er fremme, når Louise Brøndsted Matthiessen, mor til Karoline og Malene Andersen, mor til Oliver, fortæller om øjeblikket, da det torsdag i sidste uge kom frem, at institutionen Tumlebo i Skibby ikke lukker, som der ellers var lagt op til, da budgetkabalen for 2020 skulle lægges i Frederikssund Kommune.

Mange forældre med børn i institutionen stod uforstående, ja direkte lamslået tilbage, da økonomiudvalget tidligere på efteråret sendte budgetforslaget for 2020-2023 i høring. Men ikke ret længe. Flere forældre satte sig nemlig straks til tasterne for at indsende høringsvar til kommunen. Nogle tog bladet fra munden i skarpe vendinger, mens andre ligefrem overvejede at flytte fra Skibby og i stedet at slå sig ned i nabo-kommunen, hvor der endnu er gode muligheder for at få sine børn passet i en mindre institution.

En populær børnehave

Med andre ord tegnede der sig lynhurtigt et billede af en meget populær børnehave.

"Der hersker en særlig ro i Tumlebo, så både de børn der har brug for ekstra ressourcer, men også de ressourcestærke børn, nyder godt af den tryghed og de rammer der er deroppe. De (personalet, red.) gør et sindsygt godt stykke arbejde i Tumlebo. Vi er rigtig trygge ved at aflevere vores børn der, og får hver dag nogle børn hjem som er glade for at være der," fortalte Louise Brøndsted Matthiessen blandt andet til Lokalavisen.

Men da vi igen møder hende udenfor Tumlebo, er der foran ved lågen ind til institutionen pyntet op med flag og balloner. Ja, det er tydeligt for enhver, at den gode nyhed er blevet fejret dagen igennem:

"Vi har lavet en kæmpe kage og sørget for flag og balloner. Alle forældre havde helt af sig selv taget noget forskelligt med. Og det fortæller lidt om, hvordan vi har det her i institutionen," siger Malene Andersen.

"Nu kan vi igen sove om natten og trække vejret. Det er en kæmpe gevinst for Skibby, og nu kan vi til næste år fejre Tumlebos 50 års fødselsdag," supplerer Louise Brøndsted Matthiessen og smiler stort.

Publiceret 05 November 2019 10:06