Mindeord Anni Schafroth

MINDEORD En viking er draget over regnbuen Bifrost. Vi skal tage afsked med en viking, der satte kulør på livet og på dem omkring hende. Anni blev 76 år, og hun sov stille ind mandag den 7. oktober efter længere tids sygdom.

Anni var med i Frederikssund Vikingespil i over 20 år, og efter Anni stoppede i Vikingespillet, forsatte hun med at komme til Vikingespillets årlige senioraftener, for vikingerne havde en stor plads i hendes hjerte.

Anni var ikke den, der spillede store roller på scenen, og hun var ikke den, der meldte sig til bestyrelse og udvalg, men det betyder ikke, at Anni var en stille og forsagt viking. Næh, man kan nærmere sige, at Anni turde spørge og sige det, andre måske nøjedes med at tænke. Anni var ikke bleg for at stille kritiske spørgsmål til bestyrelsen, og hun havde sine meninger og principper, om det handlede om priserne på øl i Gimle, eller det var indførelsen af eftermiddagsforestillinger om søndagen.

Anni vil blive mindet med et smil for sine rappe bemærkninger, når hun syntes, at nu måtte der bringes lidt orden i tingene. Vikingespillet ville ikke være det samme, hvis ikke det var for de vikinger, der som Anni kommer år efter år som aktører eller statister i forestillingen, og som er en del af det stærke fællesskab, der både holder fast i traditionerne, og som samtidig tør stille kritiske spørgsmål til beslutninger om forandringer.

Anni var både med på rejser med Vikingespillet, og på Vikingepladsen kæmpede Anni for det område på pladsen, som hedder Gimle Torv. Nogle af Vikingespillets ældste hytter ligger på Gimle Torv – også Annis hytte Wotan.

Anni tog initiativ til at ”holde” både jul og nytår i Wotan under Vikingespillet. Det betød, at der i første omgang blev fejret juleaften, hvilket fandt sted i løbet af spilleperioden, og senere hen tog Anni også initiativ til at holde nytårsaften i hytten. Sidstnævnte lå meget symbolsk på den sidste spilledag i sæsonen.

Vikinger i Valhal: Tag godt imod Anni. Æret være Annis minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Anni Schafroth bisættes onsdag den 16. oktober kl. 14 fra Slangerup kirke.

Publiceret 14 October 2019 00:00