Formand for Frederikssund Frivillighedssted, Bente Schousboe, har stor ros til alle de frivillige kræfter, der kommer i huset.

Formand for Frederikssund Frivillighedssted, Bente Schousboe, har stor ros til alle de frivillige kræfter, der kommer i huset. Mette Døllner

”Det frivillige arbejde er min medicin”

Alle ugens dage undtagen fredag er der aktiviteter i Frederikssund Frivillighedssted i Østergade, der huser 17 patientforeninger, organisationer og pensionistforeninger. Bente Schousboe har været formand næsten fra starten og nyder at holde styr på tropperne

Af
Mette Døllner

frederikssund Alle de store foreninger er her: Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Ældresagen for blot at nævne nogle stykker. Men også mindre foreninger som for eksempel Lokal sind og Syg i Frederikssund har deres gang i huset, der har været stillet til rådighed til det lokale, frivillige, sociale arbejde af Frederikssunds kommune siden åbningen i februar 2011.

Sidste fredag i september fejrede huset sammen med kommuner over hele landet Frivillig Fredag. Dagen er hele Danmarks årlige festdag for frivillighed, hvor frivillige bliver hyldet og anerkendt for deres arbejde, der hver dag gør en forskel for medmennesker og lokalområde.

”Vi fik arrangeret en rigtig god Frivillig Fredag, hvor vi i år havde 11 foreninger samlet hernede med både levende musik og gratis pølsevogn. Her var ikke så mange i år, men det var nok fordi, broen tog al opmærksomheden. Vi er glade for, at kommunen har lavet det hus til os, og at det fungerer, og hvor man kan samles. Men det har også taget sin tid”, siger Bente Schousboe, der lidt overrasket tæller sig frem til, at Frivillighedsstedet allerede har otte år på bagen og om et par år kan fejre 10 års jubilæum. Det får hende til at mindes en tidligere årsdag:

”Vi talte om det, da vi havde fem års jubilæum, men da havde vi gang i nogle andre ting og havde alt for travlt til at fejre det.”

Livligt hus

For selvom det gule hus med de smukke døre ser fredeligt ud udefra, er det ifølge Bente Schousboe et overordentligt livligt hus, der lægger lokaler til foreningernes mange caféarrangementer og møder samt aktiviteter med rådgivning og undervisning. Har man brug for rådgivning eller viden om foreningernes arbejde kan man komme ind fra gaden to gange om ugen – mandag eftermiddag og onsdag formiddag, samt sidste lørdag i hver måned.

Udover sit formandskab for Frivillighedsstedet er Bente Schousboe også medlem af Handicaprådet i Frederikssund Kommune, formand for Diabetesforeningen i Frederikssund, ligesom hun er rådgiver og kontaktperson for Dansk Fibromyalgi-Forening i København og i Frederikssund/Egedal.

De mange opgaver kan nok tage pusten fra enhver, men selvom Bente Schousboe lider af fibromyalgi, ved hun, hvad der virker for hende:

”Jeg kan godt lide at have travlt, og trives med selv at tilrettelægge min tid. Jeg er jo selvfølgelig træt bagefter, men jeg har gjort noget for andre, og det tilfredsstiller mig og gør mig glad.

Jeg glemmer, at jeg har ondt, når jeg er beskæftiget med arbejdet på Frivillighedsstedet, eller Stedet, som jeg kalder det. Min fibromyalgi bliver simpelthen holdt nede, så det er min medicin at være med til at holde hjulene i gang her i samarbejde med de mange foreninger og Brugerrådet, som yder et helt fantastisk stykke arbejde.”

Publiceret 05 October 2019 00:00