En god blanding af medlemmer fra de to lokale løbeklubber Out-Run og Fjordløberne, der i fællesskab arrangerer det store broløb.

En god blanding af medlemmer fra de to lokale løbeklubber Out-Run og Fjordløberne, der i fællesskab arrangerer det store broløb.

10.000 løbere krydser fjorden først

240 frivillige fra Fjordløberne og Out-Run skal sikre, at Kronprinsesse Marys Bro Løbet bliver en god oplevelse for de mange deltagere

Motionsløb på den jomfruelige asfalt, før nyanlagte broer og veje tages i brug, er blevet en populær dansk tradition.

I Frederikssund står hele 10.000 løbere – alt udsolgt – klar til start, når Kronprinsesse Mary i egen person skyder løbet på broen, der bærer hendes navn, i gang lørdag 28. september kl. 11.15.

Kronprinsesse Marys Bro Løbet arrangeres i fællesskab af de to lokale løbeklubber Out-Run og Fjordløberne med konsulentbistand fra DGI Nordsjælland.

Første distance er one mile, mens 5 km-løbet starter kl. 12.30 og 10 km-løbet kl. 13.00.

”Vi har forsøgt at lave broløbet så folkeligt som muligt med distancer, hvor hele familien kan være med. Og hvis det kniber, må man godt gå lidt af vejen,” siger Torben Hansen, formand for Fjordløberne.

240 frivillige fra de to løbeklubber giver en hånd med, så løbet bliver en god oplevelse for de mange deltagere.

De frivillige kan ikke selv løbe med. I stedet får de lov at løbe lidt på broen ved et før-event tre uger inden det store løb.

Publiceret 26 September 2019 00:00