En gruppe borgere vil markere modviljen mod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, at de sejler over fjorden 30. september.

En gruppe borgere vil markere modviljen mod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro, at de sejler over fjorden 30. september. Foto: Michael Wulff

Video: Borgere i protest mod bro-betaling: Sejler over fjorden

Borgere sejler den 30. september over Roskilde Fjord i protest mod brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro.

bro-fest Åbningen af Kronprinsesse Marys Bro bliver ikke bare markeret med en fest.

Og man nøjes heller ikke med at prostere mod brugerbetalingen ved at bære protest-t-shirts ved indvielsen 28. september.

På den første reelle åbningsdag - 30. september - har en gruppe borgere nemlig valgt at aktionere for at vise modstanden mod brugerbetaling på den lokale broforbindelse. De krydser nemlig Roskilde Fjord uden brug af bro.

Deltagerne mødes under Kronprinsesse Marys Bro ved Tørslev Hage, og tager turen i samlet flok kl. 17:00 den 30. september på tværs af fjorden med andre midler end broen. Det bliver broget flok af kajaker, Stand-Up Paddle-boards, sejlbåde, små motorbåde, svømmere og måske endda en tømmerflåde, der sejler over fjorden til Marbæk Strand.

Initiativtager til protesten, Søren Weimann, fortæller:

”Aktionen er arrangeret som en protest mod, at borgere, virksomheder, sommerhusejere og andre bsøgende i Frederikssund Kommune skal betale pr. tur for, at kommunen bindes ordentligt sammen med en acceptabel infrastruktur. Hver morgen har borgere i Hornsherred i årtier holdt i køer for at komme på arbejde, og hver eftermiddag holder de i kø gennem Frederikssund og nogle gange helt til Slangerup til gene ikke bare for dem selv, men for trafikken i hele Frederikssund by. Vi vil gerne markere helt entydigt, at vi ikke mener, at det kan være rigtigt, at der pålægges brugerbetaling for at vores kommune kan hænge trafikmæssigt sammen på en ordentlig måde," konstaterer han.

Publiceret 18 September 2019 00:00