Familien Cipikoff Franke er glade for deres liv i Vinge, omend fremtiden for det ambitiøse byprojekt fortsat er usikker. Foto: BM

Familien Cipikoff Franke er glade for deres liv i Vinge, omend fremtiden for det ambitiøse byprojekt fortsat er usikker. Foto: BM

Kim og Helle: "Vi er vilde med Vinge"

Familien Cipikoff Franke er glade for deres liv i Vinge, selvom det indimellem er hårdt, at bo et sted som svæver i det uvisse

Af
Birgitte Masson

VINGE "Det er en spændende hverdag, vi har herude," fortæller Kim Cipikoff Franke, som sammen med hustruen Helle og deres tre børn flyttede til Vinge i oktober 2017.

"Vi kom fra Stenløse, og havde længe været på udkig efter noget nyt, som ikke krævede så meget vedligehold eller havearbejde. Vi valgte Vinge af to årsager. For det første var det et super godt projekt, som kommunen havde udtænkt, og så kunne vi bevare vores relationer fra vores gamle område i Stenløse," fortæller Kim. Han bruger ord som fællesskab, nærvær og sammenhold, når han fortæller, hvad det var, som familien håbede at finde i Vinge. Begreber som lå langt fra det de kom fra, nemlig et kvarter med høje hække og havetrampoliner og hvor folk passede sig selv.

"Det kunne vi også få i København, men til det dobbelte i pris."

Stadig lang vej

Familien fandt, hvad de søgte, hvad angår fælleskab og sammenhold. Så på det plan, er drømmen gået i opfyldelse.

På andre plan er der stadig lang vej igen. For allerede to måneder efter familien var flyttet ind i deres nye to-plans hus i Vinge, kuldsejlede byprojektet.

Og nu er det milliarddyre projekt endnu engang blevet sat på standby, fordi ingen har budt på byggeretten til grundene, i det udbud som udløb 2. september.

"Man bliver bange for sin livsinvestering, som det jo er, at købe et hus. Men hele vejen igennem har vi haft en tro på, at det skal være svært. Vi har haft en positiv tilgang til det, selvom jeg da ikke kan sige mig fri for, at vi har følt os pressede. Det er mega spændende at være Vinge borger. Hver gang der kommer en 'breaking news' i Lokalavisen, så kigger vi på vores økonomi. Den ene dag er vores bolig faldet en halv million, den næste dag steget en halv million. Vi er glade for, at de holder fast i Vinge station, for hvis ikke de gjorde det, var det virkelig op ad bakke."

Kim fortæller, at han alligevel ikke kan lade være med at frygte, at tæppet bliver trukket væk under Vinge Station.

"Der er behov for, at man nu tænker Lind og Risør huse. Det er jo det folk efterspørger"

"Jeg kan godt blive bekymret for, hvis der ikke kommer fremdrift herude, at de trækker tæppet væk under stationen."

Kim bliver suppleret af Helle:

"Vi er jo ikke blevet mindre glade for at bo her efter to år. Det er lidt hårdt indimellem. Men vi er glade for at bo her. Selvom vores tålmodighed er på prøve. Folk herude vil gerne investere i dette sammenhold, alle kender hinanden og har et øje på hinandens børn og dyr. Vi har en´ plæneklipper herude og låner af hinanden, den fællesskabstanke kan vi rigtig godt lide. Her kan ungerne løbe frit rundt," fortæller Helle.

"Om fem år bor vi her stadig"

Hvordan fremtiden ser ud er uvis. Parret håber, at politikerne vil gå på kompromis med deres oprindelige planer for området.

"Måden at bygge på var helt unik, og var noget vi faldt for, men der er behov for, at man nu tænker Lind og Risør huse. Det er jo det folk efterspørger, og man må efterkomme det, markedet efterspørger," siger Helle. Kim nikker.

Parret så gerne, at Frederikssund Kommune ville gøre mere for at gøre Vinge attraktivt, så området kan sælge sig selv.

"Ryd lidt op og gør det lækkert og attraktivt. Sætter man sit hus til salg, så klipper man hækken og slår græsset. Delta parken vedligeholder kommunen, men de områder man gerne vil have i udbud, bør man holde bedre. Få det markedsført, brug eventuelt os borgere til at vise, hvad Vinge kan," lyder opfordringen ensstemmigt fra Helle og Kim, som helt åbenlyst gerne vil stå frem og fortælle om Vinges fortræffeligheder.

På spørgsmålet til hvordan familien Cipikoff Frankes liv ser ud om fem år, svarer Kim:

"Om fem år har vi en Rema. Vi drømmer om cafe, indkøbsmuligheder og en station. Lidt byliv og at man får startet det rigtig op. Om fem år bor vi her stadig, og kan se tingene blomstre op. Jeg tror måske aldrig, der kommer 25.000 mennesker herud, men mindre kan også gøre det."

Publiceret 09 September 2019 11:28