Maibritt Grundahl Hjorths drøm er gået i opfyldelse, hun har netop åbnet klinikken Grundahl Kost og Sundhed, hvor hun tilbyder at hjælpe mennesker der er havnet i en usund livsstil. Foto: BM

Maibritt Grundahl Hjorths drøm er gået i opfyldelse, hun har netop åbnet klinikken Grundahl Kost og Sundhed, hvor hun tilbyder at hjælpe mennesker der er havnet i en usund livsstil. Foto: BM

Stress fik Maibritt til at sadle om - nu vil hun hjælpe andre

Stress bygget op over flere år fik korthuset til en dag at vælte for Maibritt Grundahl Hjorth fra Frederikssund. I dag er hun en helt ny udgave af sig selv med overskud til at hjælpe andre

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Grunddahl Kost og Sundhed ved Maibritt Grundahl Hjort. Sådan står der på visitkortet, der er lagt frem på bordet. Vi befinder os hjemme hos Maibritt Grundahl Hjort. Der er the i kopperne, og en overstadig men meget kærlig engelsk bulldog ved fødderne. Motivet på visitkortet forestiller to kvinder, der holder hinanden i hænderne, og samtidig laver et baglæns c med deres kroppe, så de former et hjerte.

Maibritt har netop åbnet klinik med fokus på kost og sundhed hjemme hos sig selv i Frederikssund. Lokalet mangler dog den sidste finish, så vi har slået os ned i hendes hyggelige stue.

At Maibritt skulle ende med at arbejde med kostvejledning, sundhedsrådgivning, vægttabsforløb og livstilsændring er ingen tilfældighed. Kost og sund livsstil har altid fyldt meget hos hende. Men det var først, efter hun havde været nede med stress, at det gik op for hende, hvor vigtigt det er at leve sundt og at lytte til kroppens signaler.

"Da jeg blev ramt af stress havde jeg ingen energi til motion eller til at leve sundt, så det betød blandt andet, at jeg tog 12 kilo på. Jeg har kæmpet den kamp som mange kæmper, nemlig en negativ spiral som er svær at vende. Alene."

"Min stress var bygget op over flere år. Når jeg ser tilbage, kan jeg godt se, at der var mange advarsler, og jeg var meget syg, mere end jeg til at starte med var klar over."

Yoga retreat i Goa

Maibritt bruger vendinger som ubalance, et imunforsvar som var helt i bund og manglende overskud til at leve sundt.

"Jeg var sygemeldt fra mit arbejde i næsten et år. Jeg har arbejdet siden jeg var 13, og har aldrig prøvet at gå arbejdsløs."

Som tiden gik, fik Maibritt det langsomt bedre. Hun var klar over, at hun ikke skulle tilbage til sit fag. Og langsomt begyndte et frø at spire:

"Jeg var på et yoga retreat i Goa, hvor vi udelukkende levede efter de ayurvediske kostprincipper. Efter at havde været der i tre dage, kiggede jeg mig i spejlet og fik et chok. Jeg så en gammel dame. Det var alle de affaldstoffer, som havde hobet sit op i min krop gennem årene. Langsomt fik jeg det bedre."

Maibritt blev bekræftet i, at det var kost og livsstil, hun fremover skulle arbejde med. Det havde fanget hendes interesse. Hun ville hjælpe andre.

Lullet ind i den onde cirkel

I dag er hun uddannet certificeret kostvejleder fra At Work Skolen i København, og hun har efterfølgende være i virksomhedspraktik hos Umahro Cadogan, som blandt andet arbejder med sundhedskonceptet Functional Medicine, og i sidste uge påbegyndte hun et tolv-ugers forløb med sin første klient.

"Jeg har sommerfugle i maven. Men jeg ved, at det virker. Jeg har prøvet det på egen krop. Jeg er blevet den erfaring rigere. Nemlig at stressen kan overtage, og at selvom man ved, hvad sund kost og livsstil er, så kan man blive lullet ind i den onde cirkel og stoppe med at lytte til sig selv."

Læs mere om Grundahl Kost og Sundhed på Facebook og Instagram @grundahlkostogsundhed

Publiceret 24 August 2019 00:00