Billy Bros Swing Orchestra spiller til årets Snake City Jazz Festival. Pressefoto

Billy Bros Swing Orchestra spiller til årets Snake City Jazz Festival. Pressefoto

Snake City klar til årets jazzfest

Af
Birgitte Masson

SLANGERUP "Vi har det sidste møde i dag. Der skal vi lige samle enderne." Ordene kommer fra Jørgen Christensen. Han er med i styregruppen for Snake City Jazz Festival, og han har, ligesom de øvrige fem i styregruppen, siden sidste års jazzfestival i Slangerup knoklet for at stable endnu et stort jazz-arrangement på benene. Nu er det lige oppe over, at den 13. jazzfestival i Slangerup løber af stablen.

"Når en festival er slut, skal vi sove ud, og derefter starter vi med, på det første møde i september, at kigge hinanden i øjnene og stille os selv og hinanden spørgsmålet: 'Orker vi det?', fortæller Jørgen Christensen og smiler.

"For hvert år bliver det heldigvis nemmere og nemmere. I starten var alt nyt. Nu er tingene afprøvet," siger Jørgen Christensen.

350 timers forberedelse

Snake City Jazzfestival finder sted fra den 22.- 25. august. Som noget helt nyt i år vil fire orkestre spille på udvalgte steder i byen om fredagen, hvorefter de vil spille sig vej gennem Slangerups gader og stræder, og derved lokke folk med ned til det store festivaltelt på pladsen, hvor orkestrene samles til en kæmpe jamsession.

"Jeg glæder mig. Det er et hamrende godt program vi har. Vi har solgt 200 armbånd til alle dagene, det er meget normalt på dette tidspunkt. Mange venter med at købe billetter, til de har set, hvordan vejret bliver. Til gengæld er alt udsolgt på campingpladsen. Der er plads til 50 campingvogne og telte. Mange er gengangere, typsik ser vi, at de ringer og siger 'Jeg skal have plads 17 igen'."

Jørgen Christensen har i år talt op, hvor mange forberedelsestimer han har lagt:

"Det koster mig 350 timers forberedelse. Det er frivilligt arbejde. Men det kan kun lade sig gøre, fordi man er passioneret omkring det. Det er jo hamrende sjovt, det er lidt af en hobby at få tingene til at lykkes", siger Jørgen Christensen. Selvom Slangerup Håndbold Forening giver et stort nap, og sponsorene ifølge Jørgen Christensen er alfa og omega, lægger han ikke skjul på, at styregruppen bag Snake City Jazz Festival efterlyser nye og yngre kræfter:

"Vi efterlyser hvert år nogle, som vil give et nap med, og de må gerne være i alderen 60 minus."

Publiceret 14 August 2019 00:00