Ifølge Jørgen Christensen fra styregruppen bag Snake City Jazz Festival kan dette års jazzfestival blive den sidste. Arkivfoto

Ifølge Jørgen Christensen fra styregruppen bag Snake City Jazz Festival kan dette års jazzfestival blive den sidste. Arkivfoto

Jazz-festival raser over værtshus: "Truer vores eksistens-grundlag"

Jørgen Christensen fra styregruppen bag Snake City Jazz Festival frygter, der bliver kamp om gæsterne, når jazzfestivalen løber af stablen. For den lokale pub, Ottos Hjørne, har valgt at lægge deres musik-event samtidig

Af
Birgitte Masson

SLANGERUP Medlem af styregruppen for Snake City Jazzfestival Jørgen Christensen var glad og optimistisk, da Lokalavisen besøgte ham forud for årets jazzfestival. Men siden da er der dryppet malurt i bægeret, synes han.

For det viser sig nu, at den lokale pub og sportsbar Ottos Hjørne, som ligger på Stationsvej, og altså lige overfor festivalpladsen, har valgt at lægge et musikarrangement samtidig med jazzfestivalen. Og det får nu styregruppen til at overveje, om jazzfestivalen i år bliver den sidste.

"Det er andet år i træk, at de vælger denne weekend til deres store event. Tilmed har de udvidet arrangementet til også at være om eftermiddagen," siger Jørgen Christensen. Han er vred, ærgerlig og frustreret, for ifølge ham er festivalen dybt afhængig af entré fra besøgende og salgsindtægter i boderne. Han mener, at en del af denne indtægt nu vil forsvinde, og - ifølge ham - noget, festivalens økonomi ikke kan tåle.

Kæmpede om lyden

"Sidste år havde Ottos Hjørne rykket arrangementet udenfor i telt, hvor der var et kæmpe lydanlæg," fortæller Jørgen Christensen. Men andre ord var der ifølge ham så meget larm fra de to musikarrangementer, at de måtte kæmpe om lyden.

"Jeg har forsøgt at komme i dialog med indehaverne af Ottos Hjørne men uden held. Jeg ville ønske, at de ville holde arrangementet en anden lørdag, der er jo over 50 at tage af. Men han (indehaver Allan Klem, red.) har valgt en lørdag, hvor han ved, at der er mange mennesker i byen," siger Jørgen Christensen.

Ottos Hjørne er blandt sponsorerne til Snake City Jazz Festival, men dette sponsorat vil festivalen nu tilbagebetale.

Publiceret 13 August 2019 09:08