Keld Haslund bryder nu radiotavsheden, der indtrådte to dage før Folketingsvalget. Han kritiserer skarpt de partifæller, der i stedet for at bakke op udtrykte mistillid til ham.

Keld Haslund bryder nu radiotavsheden, der indtrådte to dage før Folketingsvalget. Han kritiserer skarpt de partifæller, der i stedet for at bakke op udtrykte mistillid til ham. Foto: Kristian Brasen

Tre uger efter valget: Nu skyder Kjeld Haslund på partiforening

To dage før valget undsagde den konservative kredsledelse partiets lokale folketingskandidat. Nu kritiserer han ledelsen for ikke at bakke op

Af
Henrik Gregersen

Det var ikke bare knive, men sabler, der sad i ryggen på den lokale folketingskandidat Kjeld Haslund fra de konservative, da valgdagen oprandt.

Og afsenderne var partitoppen i nabokommunen Halsnæs.

Sådan lyder karakteristikken nu fra Haslund af dagene omkring valget 5. juni..

To dage forud for valget havde kredsledelsen i detbatindlæg hos både Frederiksborg Amts Avis og Politikens Lokalaviser undsagt Kjeld Haslund på grund af mistillid til ham, og i stedet arbejdede for at sikre Mette Abildgaard det bedst mulige valg.

"Det hele gik ellers rigtig godt lige indtil 2 dage før valget, hvor nogle i mit eget parti valgte at stikke mig i ryggen med store sabler.

Det er mig totalt uforståeligt, hvordan personer, der er demokratisk valgt til at sikre os Konservative så mange stemmer som muligt, kan finde på at gå hen og gøre lige det stik modsatte. Deres handling har kostet os rigtig mange stemmer," skriver Kjeld Haslund således i et læserbrev, hvor han dels takker for opbakningen og samtidig kritiserer partiets afdeling i Halsnæs, der er en del af Frederikssund-kredsen.

"Denne spildte kampagne har kostet min kampagneleder og undertegnede 9 måneders arbejde, 1 måneds arbejde for mit team og over 85.000 DKK er brugt til ingen verdens nytte. Desuden er der spillet hasard med vælgertilslutningen for hele Det Konservative Folkeparti her til valget," hedder det i læserbrevet.

I stedet for at gå til modangreb op til valget valgte Haslund ifølge indlægget sammen med sin kampagneleder og partiets hovedkontor ikke at udtale sig "fordi vores parti har dårlig erfaring med interne opgør lige op til et valg. Ingen udtalelser fra os = Ingen intern splid. Derfor holdt vi ord og radiotavshed. "

Ifølge Kjeld Haslund bunder uoverensstemmelserne i, at han til et storkredsmøde i december 2018 gav udtryk for, at der manglede både praktisk og økonomisk opbakning fra Halsnæs-afdelingen.

Publiceret 25 June 2019 00:00