Fra venstre er det Martin, Mille og Carina Wigger Gotfredsen. Bag hende er det Outdoortræner Karin Nielsen. Ved siden af hende, elev hos Spiren Michella Korpi Schmidt. Bagerst er det Maria Jørgensen. Foto: Mogens Anthon-Larsen

Fra venstre er det Martin, Mille og Carina Wigger Gotfredsen. Bag hende er det Outdoortræner Karin Nielsen. Ved siden af hende, elev hos Spiren Michella Korpi Schmidt. Bagerst er det Maria Jørgensen. Foto: Mogens Anthon-Larsen

Krigerne fra Frederikssund

Team 3600 kom, så og sejrede i Valbyparken, da de overvandt sig selv og 30 udfordrende forhindringer på det seks kilometer lange og hårde forhindringsløb Copenhagen Warrior

Af
Mette Døllner

FREDERIKSSUND Vægten er gået ned og selvtilliden op hos en gruppe unge mennesker tilknyttet Ungeteamet Spiren - et kommunalt støttetilbud til unge mellem 16 og 30 år med psykiske eller sociale udfordringer. Siden februar har gruppen hver uge trænet sammen med Outdoortræner Karin Nielsen, der blandt andet har fået dem til at trække bildæk og kravle rundt under presenninger. Men det er ikke kun fysikken, der er blevet trænet og styrket.

”De skulle lære at stå sammen som et team, og det betød også, at de skulle røre ved hinanden ved nogle af øvelserne. Og det kan være en udfordring for nogle. Men vi kommer ikke igennem sådan et løb, hvis ikke man kan række hånden ud og sige hjælp mig eller give en hånd til en, der har brug for hjælp. Og det gik sindssygt flot. De har fået stoltheden og troen på, at de godt kan, og de har fået mod på mere”, siger en stolt initiativtager til projektet, Carina Wigger Gotfredsen, socialrådgiver og støtte-/kontaktperson i Spiren og sammen med Karin Nielsen en del af Team 3600.

Ud af comfortzonen

De positive oplevelser har givet nogle af deltagerne blod på tanden i forhold til på eget initiativ at vælge nye motionstilbud som for eksempel boksning, og nogle er også helt klar til at stille op til nye forhindringsløb. Lokalavisen mødte tre af de unge, for hvem projektet har haft en helt særlig betydning:

”Jeg synes, det har været fedt. Jeg havde ved årsskiftet en plan om at tabe mig lidt, og nu har jeg tabt 10 kilo. Det har været godt at have et mål at sigte efter i stedet for at motionere lidt her og holde sig fra lidt kage dér. Jeg følte mig også mere ansvarlig, fordi vi trænede som et hold”, siger 27-årige Martin.

Mille på 21 er enig med Martin, og hun fortæller, at hver gang der var træningsdag i Spiren, så vågnede hun op og var glad:

”Jeg vidste, jeg skulle ned og træne med nogle fantastiske mennesker. Vi har den styrke, at vi hjælper hinanden og giver et klap på skulderen. Jeg har også tabt 10 kilo på de her fire måneder. Når man har sat sig et mål, så gælder det bare om at komme igennem. Det kan godt være, at der har været nogle bump på vejen, men jeg fortsætter, for jeg er virkelig stædig. Der er ikke noget der kan stoppe mig.”

For J, der elsker at dyrke sport har der dog været en særlig grænse, der skulle overskrides:

”Jeg kom ud af min comfortzone, for jeg kunne i starten ikke lide at blive beskidt i alt det der mudder. Men det var megafedt at være med, og jeg kunne sagtens tænke mig at gøre det igen.”

Publiceret 19 June 2019 12:01