Formand for Frederikssund Vikingespil, Camilla Dupont, glæder sig til årets forestilling. Foto: Tommy Henningsen

Formand for Frederikssund Vikingespil, Camilla Dupont, glæder sig til årets forestilling. Foto: Tommy Henningsen

Frederikssund Vikingespil 2019:”Det bliver en rigtig flot forestilling”

Formand for Vikingespillet, Camilla Dupont, har store forventninger til årets vikingespil, der - ifølge hende - har det hele – både drama, humor og flotte billeder

Af
Af Mette Døllner

FREDERIKSSUND Fra den 21. juni til den 14. juli vil ild, røg og lyden af sværdenes klinger igen lyde på Kalvøen, hvor Frederikssund Vikingespil åbner dørene for 68. gang. Siden 1952 har flere hundrede frivillige sat Frederikssund på Danmarkskortet, når de hver sommer under åben himmel skaber spændende og sjove oplevelser for et publikum, der de senere år har sat rekorder:

”Vi har haft to rigtig gode år, så vi håber at kunne gentage noget, der ligner sidste år, hvor vi havde over 17.000 gæster. Det kunne vi jo godt tænke os igen, siger en forventningsfuld Camilla Dupont, der kan berette om et pænt forsalg på et par tusinde billetter - et niveau der svarer til sidste år.

Sagnet om Uffe Vermundssøn

Årets forestilling bygger på det gamle sagn om den ansvarsløse Uffe Vermundssøn, der får en ekstra chance for at vise sit værd, når han sammen med sine kampklare barndomsvenner skal forsvare sin fars, Kong Vermunds, rige fra de hensynsløse saksere. Stykket er skrevet af det erfarne forfatterpar, Anne-Marie Jørgensen og Ole Zester, der selv er vikinger og tidligere har været den flittige forfatterduo bag forestillingerne i 2013 og 2015.

Så er det igen tid til drabelige kampe på Kalvøen. Foto: Henrik Schwarz

Så er det igen tid til drabelige kampe på Kalvøen. Foto: Henrik Schwarz

Dette års instruktør, Bo Skødebjerg, er uddannet skuespiller og en erfaren instruktør fra blandt andet Eventyrteatret, hvor han de sidste syv år har instrueret flere store forestillinger med mange børn og unge på scenen. Den erfaring kommer ham til gode, når han denne sommer skal holde styr på ensemblet på den gamle friluftsscene:

”I år tror jeg næsten, at vi slår rekord, for vi har cirka 180 mennesker på scenen, hvor omkring 60 er rollehavende. Lige nu er der virkelig, virkelig travlt, og man har følelsen af, at der burde være 14 dage til premieren og ikke kun den lille uge, der er tilbage. Det er et kæmpe arbejde”, siger Camilla Dupont, der selv som formand dagligt bruger tid på Vikingespillet året rundt.

Camilla Dupont har altid været en del af Vikingespillet, siden hun blev født på en premieredag for 46 år siden. Og hun er ikke i tvivl om, hvad det er, der i så mange år får så mange mennesker til at lægge så meget frivilligt arbejde i én årlig teaterforestilling:

”Det første vikingerne næsten altid siger, det er fællesskabet, og det er noget hele familien kan være sammen om - uanset alder. Og så er der plads til alle. Så selvom man ikke har en skuespiller i maven, så skal der ikke så meget til, før man er en del af det store fællesskab. Der er en forståelse af, at vi faktisk er lige vigtige alle sammen. Vi kan ikke undvære spisestederne eller ølboden eller vores kontrollanter. Vi kan ikke køre, hvis alle delene i hjulet ikke spinder.”

Udover selve vikingespillet vil der igen i år også være et stort sommermarked i åbningsweekenden, hvor næsten 70 telte vil byde på alt fra mjød til hjemmestrikkede uldsokker. På Valhal Torv vil man i år kunne finde en ny souvenirbutik, og et nyt madkoncept vil se dagens lys.

Publiceret 19 June 2019 11:57