Bartosz Zmarzlik Foto: BSI/IMG

Bartosz Zmarzlik Foto: BSI/IMG

Verdensstjerner i speedway mødes i topopgør i Slangerup

SLANGERUP Et af klodens hotteste speedwaynavne, den lynhurtige polske VM kandidat, Bartosz Zmarzlik, tørner sammen med den 3-dobbelte danske verdensmester Nicki Pedersen, onsdag den 19. juni på Slangerup Speedway Center.

Topopgøret Slangerup mod Holsted har altid haft en særlig klang i den danske speedwayliga. Det er to af landets mest vindende ligaklubber med 15 mesterskaber til Holsted og 4 til Slangerup. I dette års liga ligger de to klubber øverst i tabellen og kæmper om førstepladsen, og dermed retten til hjemmebane i årets DM holdfinale i september. Rivaliseringen mellem de to klubber får yderligere næring, fordi Slangerups tidligere holdleder - Lars Munkedal - nu er leder for Nicki Pedersen og det jyske storhold. Det vakte opsigt, da Slangerup i vinterpausen indgik en aftale med 2018 VM sølvvinder Bartosz Zmarzlik, og onsdag får den spektakulære polak således debut i den danske liga.

"Jeg har aftalt med vores faste A kører Mikkel Michelsen, at Zmarzlik skal have mindst ét løb i grundserien. Det er vigtigt, for eventuelt at kunne bruge ham senere på sæsonen. Selv om Mikkel gør det helt fantastisk, bliver det interessant at opleve Zmarzlik mod Nicki og Holsted," siger Slangerups holdleder Kenni Trasborg.

Bartosz Zmarzlik er født i Stettin, og trods sine kun 24 år har han vundet Hold VM to gange med Polens landshold, og derudover fire gange med Polens U21hold. Han var individuel U21-verdensmester i 2015, og han har kørt 40 løb i VM-serien, hvor det er blevet til hele 19 finaler og fire sejre, senest i Slovenske Krsko. Onsdagens match starter 18.30 - med adgang fra 17.00.

Publiceret 14 June 2019 00:00