I Frederikssund midtby er entreprenør Niels Martin Viuff ved at bygge et 'hundehus' hvor både to- og firbenede kan bo. Arkivfoto

I Frederikssund midtby er entreprenør Niels Martin Viuff ved at bygge et 'hundehus' hvor både to- og firbenede kan bo. Arkivfoto

Lokal entreprenør opfører boligkompleks kun for hundeejere

Niels Martin Viuff holder i næste uge rejsegilde på et boligkompleks centralt i Frederikssund, som kun er for hundeejere. Interessen er så stor, at de 18 lejligheder er revet væk

FREDERIKSSUND I hjertet af Frederikssund er entreprenør Niels Martin Viuff godt på vej med verdens første lejlighedskompleks for hundeejere. Hundehuset, som Niels Martin Viuff har valgt at kalde ejendommen, er særligt indrettet til hunde og deres ejere, for ifølge Viuff er hundeejere trængte på boligmarkedet, og må i flere tilfælde skaffe sig af med deres bedste ven for at få en lejlighed.

'Hundehuset' er klar til indflytning i efteråret 2019. Foto: Nima

'Hundehuset' er klar til indflytning i efteråret 2019. Foto: Nima

Lejlighederne er på godt 50 m2, og de er indrettet med lyddæmpende lofter, hundevenlige overflader og faciliteter som betyder, at hunde kan være med både i stuen og i badet.

Udearealerne er også indrettet med faciliteter som hundegård og -vaskeplads. Ejendommen ligger endda lige op til det grønne område "Bløden" i Frederikssund, som er et oplagt hundelufter-område.

"Jeg talte med en rengøringsassistent ved navn Pia Hansen i det lokale fitnesscenter, som nævnte problematikken omkring, at det var svært at få en lejebolig, når man har hund. Og det grublede jeg over i noget tid, og så en dag på en løbetur, fik jeg ideen til at lave et hundehus," fortæller Niels Martin Viuff, som har fået konceptet op at stå i samarbejde med Ole Søgaard.

Planen er, at konceptet skal brede sig til andre byer, og nyheden om hundehuset har allerede rejst rundt i udlandske medier, ligesom Niels Martin Viuff blandt andet har været til radiopaneldebat med BBC News London omkring konceptet.

"Der er generel stor interesse for konceptet også ud over landets grænser. Og så vil hundehuset også give de mennesker, der bor der, noget at have til fælles," siger Niels Martin Viuff, som også har inviteret musikeren Lille Palle til rejsegildet, hvor han blandt andet vil spille en hundesang.

Pressemeddelelse

Publiceret 13 June 2019 00:00