Svend Overgaard glæder sig til at kunne genåbne herretøjsforretningen i lokalerne på hjørnet af Jernbanegade og Ågade i Frederikssund. Foto: BM

Svend Overgaard glæder sig til at kunne genåbne herretøjsforretningen i lokalerne på hjørnet af Jernbanegade og Ågade i Frederikssund. Foto: BM

Skulle være lukket: Morten Din Tøjmand overlever med nyt navn

Morten Din Tøjmand drejer alligevel ikke nøglen om. I stedet får butikken nu en make-over, nyt navn og nye ansigter bag disken

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND I mere end ti år har herretøjsforretningen Morten Din Tøjmand været synonym med ansigtet udadtil Morten Hummelshøj, som i 2006 åbnede i lokalerne på hjørnet af Ågade og Jernbanegade i Frederikssund. Senere overtog Svend Overgaard og Jesper Lakjer forretningen, dog stadig med Morten Hummelshøj som frontfigur. Men for cirka syv måneder siden tog ejerparret en nødvendig beslutning. Forretningen måtte lukke, fordi huslejen var blevet for høj.

Efterfølgende har de gule ophørsskilte synet tydeligt både i udstillingsvinduerne og indenfor i butikken. Sidste åbningsdag var sat til at være i juli måned.

Men nu viser det sig imidlertid, at forretningen alligevel ikke lukker, det fortæller Svend Overgaard.

I konkurrence med nethandlen

"Jeudan (Danmarks største ejendoms- og servicevirksomhed, red.) vendte tilbage med en leje af lokalet, som vi ikke kunne sige nej til. Så nu sælger vi sommervarerne ud, og forsøger at få indkøbt efterårsvarer til, at vi kan åbne igen den 30. august." Svend Overgaard fortæller, at de forinden havde vendt muligheden for at åbne andetsteds i byen.

"Men så ville vi være underlagt nogle lange åbningstider, og det ville betyde, at vi kunne blive nødt til at ansætte unge, ufaglærte til at stå bag disken hos os. Det ønsker vi ikke. For hvis vi skal kunne konkurrere med nethandlen, så er vi nødt til at tilbyde god service og uddannet personale."

Nyt navn

Svend Overgaard og Jesper Lakjer glæder sig over, at det er lykkedes dem at beholde forretningen, som ikke bare får nyt navn, men også vil få en tiltrængt make-over. Det kommer til at ske fra omkring midten af juli måned, hvor butikken lukker midlertidigt.

"Vi laver hele butikken om, så den kommer til at se anderledes ud. Men vi vil stadig være en del af Din Tøjmand-kæden," fortæller Svend Overgaard, der sammen med Jesper Lakjer også driver en herretøjforretning i Roskilde.

Publiceret 22 May 2019 15:07