Tirdag 14. maj var der informationsaften om samarbejdet mellem golfklubben og dibetesforeningen. Og her var der mulighed for at få en smagsprøve på spillet med den drilske bold.

Tirdag 14. maj var der informationsaften om samarbejdet mellem golfklubben og dibetesforeningen. Og her var der mulighed for at få en smagsprøve på spillet med den drilske bold. Foto: Privat

Golfklub og diabetesforening indgår samarbejde

Golf kan være redskabet til at få diabetikere i sving.

SENIORLIV Et nyt tiltag fra Diabetesforeningen i Frederikssund i samarbejde med Frederikssund Golfklub giver nu lokale diabetikere og deres pårørende en oplagt mulighed for at komme i gang med at svinge golfkøllen.

Klubben bliver nemlig en del af succesprojektet ’Golf og Diabetes’, som har gjort en forskel for mange andre med sygdommen.

Efter at have hørt om de gode erfaringer fra andre klubber, har Frederikssund Golfklub og den lokale diabetesforening valgt at tage konceptet til sig og i år byde lokale diabetikere og deres pårørende inden for på klubbens egne, nyoprettede ‘Golf og Diabetes’-hold.

”Det er jo helt oplagt, at vi som lokal golfklub går sammen med Diabetesforeningens lokalforening og hjælper hinanden på den her måde: Diabetesforeningens medlemmer har brug for at få rørt sig på en – for dem – meningsfuld måde, og vi vil gerne dele vores passion for golfsporten med dem og blive flere medlemmer i klubben. Så når diabetikerne kommer ud i vores klub og får kendskab til fordelene ved at spille golf og mærker den gavnlige effekt på egen krop, så vinder vi alle,” siger Jørgen Bundgaard der er direktør i Frederikssund Golfklub.

Også lokalformand i Diabetesforeningen, Bente Schousboe, er glad for samarbejdet:

"Vi ved, at Type 2 Diabetes (der tidligere blev kaldt 'gammelmandssukkersyge,' red.) ofte opstår, fordi man ikke rører sig nok. Så risikoen for at udvikle det mindskes ved at gå de mange skridt, som man gør i golf. Samtidig viser erfaringerne, at symptomerne på Type 2 Diabetes i mange tilfælde kan reduceres, hvis man omlægger sin livsstil," siger hun til Lokalavisen.

En rigtig positiv oplevelse

Villy Kofod er én af dem, der har taget udfordringen op med sin diabetessygdom, og som har haft stor glæde af ‘Golf og Diabetes’-projektet:

“Min far fik amputeret det ene ben på grund af sukkersyge, så jeg var godt klar over, at jeg måtte gøre noget,” siger han og fortsætter:

“Hele Golf og Diabetes-forløbet, konceptet og udfordringen har levet op til mine forventninger. Jeg har fået motioneret, lært noget nyt og spændende, fået støttende kolleger, og golfverdenen er blevet tilgængelig for mig. Det har hele vejen igennem været en rigtig positiv oplevelse,” fastslår Villy Kofod.

Ikke et dødsygt fitnesscenter

Også for Per Andersen var det en helt ny verden, der åbnede sig, da han sidste år valgte at komme op af sofaen og ud ad døren for at motionere som ‘Golf og Diabetes’-spiller:

“Det er noget helt andet end at sidde på en cykel i et dødsygt fitnesscenter. Du får naturen ind samtidigt, og alting er så stort derude: Så kommer der et dådyr forbi, så ser man en ræv, og i åen er der en flok svaner, som åbenbart har vænnet sig til os, for de bliver liggende i vandet. Det er da bare hyggeligt!”

“I dag bevæger jeg mig meget mere end tidligere, og jeg får meget mere socialt samvær. Og det sidste er måske lige så vigtigt som motionen, for man bliver et andet menneske af at være sammen med andre. Mit velbefindende har det derfor meget bedre, og når sjælen har det godt, har kroppen det også. Så alle skal bare se at komme af sted!”

FAKTA

‘Golf og Diabetes’-hold i Frederikssund Golfklub

Man kan kontakte Jørgen Bundgaard, direktør i Frederikssund Golfklub, på tlf. 3059 9500 for at høre mere om ‘Golf og Diabetes’-holdet.

Golfspillere lever syv år længere end inaktive

Golfspillets positive indvirkning på helbredet i al almindelighed til at tage at føle på. Ifølge undersøgelsen fra DAMVAD Analytics bevæger golfspillere sig nemlig så meget på turen rundt på banen, at de i gennemsnit lever syv år længere, end hvis de var inaktive.

Kilde: DAMVAD Analytics

Publiceret 18 May 2019 00:00