Ådalens skole har vundet kredsmesterskabet i skolefodbold for 6. klasser, og har dermed kvalificeret sig til danmarksmesterskabet, hvor de skal dyste mod skoler fra hele landet. Pressefoto

Ådalens skole har vundet kredsmesterskabet i skolefodbold for 6. klasser, og har dermed kvalificeret sig til danmarksmesterskabet, hvor de skal dyste mod skoler fra hele landet. Pressefoto

Piger fra Ådalens skole kæmper om DM-guld i fodbold

Ådalens skole har vundet kredsmesterskabet i skolefodbold for 6. klasser og har dermed kvalificeret sig til danmarksmesterskabet, hvor de skal dyste mod skoler fra hele landet

FREDERIKSSUND

De har svedt og kæmpet alt, hvad de kunne, og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde. Den 27.-29. maj skal 11 piger fra 6.M,6.E og 6.L på Ådalens skole til DM i skolefodbold, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler.

Ådalens skole har nemlig vundet kredsmestertitlen og dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts finaleturnering i Ishøj, hvor over 300 deltagere fordelt på 12 drengehold og 12 pigehold fra skoler i hele landet deltager.

Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i skolefodbold, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

Fairplay er et vigtigt element

"Eleverne får i en kampsituation som ved et DM oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en vigtig rolle. Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel," fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen i en pressemeddelelse.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt atter to Fair Play-pokaler, der går til det pigehold og det drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning ved stævnet.

DM-finalerne spilles onsdag den 29. maj fra kl. 13.00 med efterfølgende præmieoverrækkelse. Det foregår på Ishøjs Idræts- og Fritidscenter.

Publiceret 16 May 2019 00:00