Arkivfoto

Arkivfoto

Boliger over storcenter rykker nærmere

Plan- og Miljøudvalget i Frederikssund Kommune har netop givet grønt lys til igangsættelse af en lokalplan for etableringen af nye boliger på Sillebroens parkeringshus

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND To-etagers lejeboliger på dele af øverste parkeringsdæk i Sillebroen, det kan meget vel blive scenariet i fremtiden. Plan- og Miljøudvalget i Frederikssund Kommune har netop vendt tommelfingeren opad for, at der skal igangsættes en lokalplan for området.

Parkeringsbehovet i Sillebroen er faldende. Selv i perioder med spidsbelastning som for eksempel Black Friday, står det øverste parkeringsdæk mere eller mindre tomt. Og det har fået Agat Ejendomme (tidligere TK-Development) til at tænke i nye baner for centrets udnyttelse.

"Som en ejendoms- og udviklingsvirksomhed har vi hele tiden øje for, hvordan vi kan optimere og videreudvikle de ejendomme, som vi driver. Det gælder også Sillebroen Shopping," forklarer direktør i Agat Ejendomme Robert Andersen.

"Således er det øverste plan meget sjældent udnyttet til biler, og det har naturligt fået os til at tænke på, om vi kunne udnytte denne flade alternativt. Samtidig ved vi, at de øvrige boliger på toppen af Sillebroen Shopping er eftertragtede som lejeboliger, og derfor var det nærliggende at overveje, om det kunne være muligt at udbygge øverste p-dæk med boliger."

Robert Andersen tror, at de nye lejligheder bliver attraktive og at de vil blive taget godt imod i byen. Men om de forbliver i Agat Ejendommes portefølje, er ifølge Robert Andersen endnu ikke afklaret.

"Om vi vælger at beholde dem eller sælger dem til en investor, det må tiden afgøre. Vi håber naturligvis, at der er den positive sideeffekt, at beboerne vil gøre deres handel i Sillebroen, men det er nu ikke det afgørende element for at etablere boliger på denne placering. Sillebroen Shopping er en del af vores ejendomsportefølje, og vi driver den med henblik på optimering og på at skabe et løbende godt afkast til vore aktionærer. Centret er ikke i markedet for at blive solgt."

Publiceret 15 May 2019 00:00