Mand ramt efter stenkast fra motorvejsbro ved Farum. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dansk Folkeparti og regeringen er blevet enige om en infrastrukturplan til over 100 mia. kroner. Den indeholder blandt andet færdiggørelsen af motorvejen til Frederikssund. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Regering og DF enige om motorvej

Frederikssundmotorvejen er blandt de vejprojekter, regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om som en del af en stor infrastrukturaftale

Af
Henrik Gregersen

Fremover bliver køreturen til og fra København hurtigere for bilister i både Egedal og Frederikssund kommune.

Tredie og sidste etape af Frederikssundmotorvejen indgår nemlig i investeringsplan for motorveje, regeringen og DF er blevet enige om.

Regeringen har landet en aftale om Dansk Folkeparti om fremtidens infrastrukturprojekter, der sender i alt 4,3 mia. kr. til Nordsjælland. Frederikssundsmotorvejen alene afsættes der 3,4 mia. kr. til - med anlængsstart i 2022.

"Presset på vores veje er alt for stort, og det bliver kun større i fremtiden. Vi kender alle til irritationen over at spilde tiden i lange bilkøer, og jeg er derfor glad for, at vi nu kan gøre noget ved de trængselsudfordringer, som trafikanterne oplever hver eneste dag på de sjællandske veje. På den måde sikrer vi, at spildtiden bliver mindsket samtidig med, at vi fremtidssikrer vores vejinfrastruktur, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Aftalen skulle oprindeligt have været præsenteret i februar og kommer efter længere tids forhandling mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og resultatet vækker glæde hos Frederikssund Erhvev:

"Det er meget glædeligt for Frederikssund og hele oplandet, at motorvejen nu endelig kommer. Vi har ventet meget længe, og nu er det omsider en realitet. Frederikssund vækster meget kraftigt i disse år, og vores erhvervsliv har gennem de seneste år investeret massivt med en klar forventning om, at Frederikssundsmotorvejen blev færdiggjort. Motorvejen vil skabe øget sikkerhed for fremtidige investeringer i vores virksomheder og ikke mindst i bosætningen heroppe. Det er meget positivt," lyder det fra direktør Peter Bo Andersen.

Regeringen sammen med DF præsenteret en infrastrukturplan med investeringer for 112 milliarder kroner.

Regeringen sammen med DF præsenteret en infrastrukturplan med investeringer for 112 milliarder kroner. Screendump: DR

Også Hans Andersen (V), der er valgt til Folketinget i Frederikssund-kredsen, er glad:

”Det her er en meget stor dag og en kæmpe sejr for hele Nordsjælland. Det er svært at få armene ned, for Nordsjælland og jeg har kæmpet i årevis for at få motorveje helt til Frederikssund og Hillerød”, siger Hans Andersen (V), som først og fremmest glæder sig på pendlernes vegne:

”Vi spilder alt for meget tid på at sidde i kø på vejen i stedet for at bruge tid med familien, og det skal være slut” siger Hans Andersen og understreger samtidig, at aftalen har stor betydning for virksomheder og kommuner i Nordsjælland:

”Det handler om at kunne tiltrække nye medarbejdere og borgere, ikke mindst børnefamilier. Det er meget nemmere, når transporttiden er mindre og trafiksikkerheden bedre”, siger Hans Andersen med henvisning til, at bl.a. forlængelsen af Hillerødmotorvejen vil øge sikkerheden på den ulykkesplagede strækning.

Selv om han er glad, er der dog én ting, der ærgrer Peter Bo Andersen:

"Betalingsbroen over Roskilde Fjord står klar til efteråret, og derfor havde vi håbet på en tidligere igangsættelse af motorvejen end i 2022. Men selve beslutningen om, at motorvejen nu endelig forlænges helt til Frederikssund, er vi meget glade for."

Publiceret 13 March 2019 09:50