Frederikssund Museum inviterer indenfor i vinterferien. Foto: ROMU

Frederikssund Museum inviterer indenfor i vinterferien. Foto: ROMU

Mord i en besættelsestid

Frederikssund Museum gentager successen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie

JÆGERSPRIS Frederikssund Museum inviterer til opklaring af en ny mordgåde i skolernes vinterferie. Denne gang er det besættelsesårenes drama, der danner rammen om historien. I år krydser sortbørshandel, frihedskamp og tyveri ind over hinanden i en kompliceret mordsag, der skal opklares i kølvandet på besættelsestiden.

Vi befinder os i februar 1946. En af de mest dramatiske perioder i nyere historie er netop overstået, nemlig den tyske besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. I besættelsesårenes kaos er der blevet begået et mord i Frederikssund-området, som endnu ikke er opklaret. Politiet er strandet i sagen og har brug for hjælp.

Ved indgangen tager kriminalkommisæren imod. Han udleverer politirapporten og orienterer om sagen. Herefter går selve opklaringsarbejdet i gang. Hver familie laver sit eget opklaringsarbejde og her er samarbejde og holdånd helt afgørende. Det gælder nemlig om at holde øjne og ører åbne efter spor i sagen overalt, hvor man går! Undervejs er der mulighed for at møde nogle af de mistænkte og snakke med dem.

Arrangementet, som er fra den 11.-15. februar klokken 10-14, er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 7-14 år og deres voksne. Der tages entre, børn mellem 0-17 år gratis.

Publiceret 18 January 2019 10:13