Et hus på Fagerholtvej ved Skibby stod ikke til at redde, da først flammerne havde fået fat. Foto: Mostphotos

Et hus på Fagerholtvej ved Skibby stod ikke til at redde, da først flammerne havde fået fat. Foto: Mostphotos

Efter 12 timers slukningsarbejde: Hus nedbrændte trods massiv indsats fra beredskabet

12 timer. Så lang tid var beredskabet om at slukke ilden i et hus udenfor Skibby, hvor mandskab fra en række stationer måtte assistere

Af
Birgitte Masson

SKIBBY En voksen søn og hans far må se sig om efter et andet sted at bo, efter deres hus på Fagerholtvej udenfor Skibby nedbrændte til grunden torsdag.

Anmeldelsen om branden indløb torsdag klokken 10.23, og først efter 12 timer, kunne brandfolk fra en række stationer forlade stedet, det fortæller indsatsleder hos Frederiksborg Brand og Redning Morten Pontoppidan til Lokalavisen:

"Der var beredskab fra Station Skibby, Jægerspris og Frederikssund. En tankvogn fra Kr.hyllinge og Stenløse og brandfolk fra det frivillige beredskab i Egedal og Næstved som alle bistod med at slukke branden i huset, der var bygget sammen med et tilstødende værksted."

I følge Pontoppidan er det endnu uvist, hvordan branden er opstået. Han slår fast, at ingen beboere er kommet noget til, ligesom der heller ikke var dyr i huset.

"Beboerne kommer nok ikke til at genopbygge huset foreløbig," fortæller indsatslederen. Han begrunder det med, at fordi taget var af eternit og indeholdt asbest, så skal blandt andet Frederikssund Kommunes miljøafdeling ud og inspicere grunden, før man kan genopbygge.

"Det betød også, at brandfolkende efter endt arbejde skulle afklæde sig uniformen, som skulle sendes til speciel rensning," fortæller Morten Pontoppidan.

Publiceret 07 December 2018 11:57