Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Elever strømmer til Byggeboxen

Skoleelever fra Frederikssund Kommune bliver de næste to år klogere på bygge- og anlægsbranchen. Det sker gennem Byggeboxen i Vinge

FREDERIKSSUND Nu mødes byggeri, børn og byudvikling i Vinge. Byggeboxen er nemlig kommet til byen, og inviterer de næste to skoleår eleverne fra Frederiksund Kommune ind for at blive klogere på, hvordan man bygger en ny by fra bunden. Næsten halvdelen af besøgene er allerede booket indtil sommerferien.

I Byggeboxen kan 4. – 7. klasseelever fra Frederiksund Kommune arbejde i skolefagene på en helt ny måde og møde nogle af de mennesker, der er med til at bygge veje, boliger, kloaker og cykelstier i Vinge.

"Byggeboxen er en rigtig god måde at vise bygge- og anlægsbranchen frem i børnehøjde. Eleverne får en sjov og anderledes dag, og lærer samtidig om de mange forskellige fag, der er inden for byggeriet,"siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen i en pressemeddelelse.

Populær Byggebox

Når eleverne besøger Byggeboxen i Vinge får de mulighed for at opleve en byggeproces indefra – selvfølgelig iført sikkerhedshjelm og synlighedsvest. BIBIANA Danmark har udviklet et læringsforløb, hvor eleverne kommer igennem en række øvelser, hvor de fx skal quizze værktøjsnavne, lave en byggemodel, tegne i 3D virtual reality og komme med deres helt eget bud på et godt mødested i den nye by.

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Undervisning i Byggeboxen har vakt stor interesse på skolerne i Frederiksund, og allerede inden indvielsen er 27 ud af 59 mulige besøgsdage booket. Og det er noget, som glæder Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen:

"Jeg er glad for, at skolerne allerede nu viser så stor interesse for Byggeboxen. Her i Frederikssund Kommune arbejder vi for at få flere af vores unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Vi er allerede godt på vej og har nået det nationale mål om, at 25 procent af en årgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020. Jeg håber, at Byggeboxen vil være endnu et skridt på vejen til at nå 2025-målsætningen på 30 procent," siger borgmesteren.

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Et slag for byggeriet

Selv om Frederiksund Kommune allerede lever op til den nationale målsætning om, at 25 procent af en årgang skal søge ind på en erhvervsuddannelse, kan manglen på faglærte medarbejdere stadig mærkes. Formand for Region Hovedstadens Erhvervs-, Vækst- og Forskningsudvald Lars Gaardhøj (S) uddyber:

"Alt tyder på, at der vil mangle faglærte i fremtiden bl.a. til alle de store bygge- og anlægsprojekter; letbane, hospitaler og broer. Indsatsen for at flere unge skal vælge en uddannelse inden for byggeriet begynder allerede i folkeskolen. Vi skal derfor blive meget bedre til at få folkeskoleeleverne ud og prøve kræfter med virkeligheden på arbejdspladserne og opleve de mange muligheder. Vi støtter Byggeboxen fordi vi tror på at eleverne bruger de praktiske oplevelser fra byggepladsen, når de senere skal vælge uddannelse," fortæller Lars Gaardhøj.

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Foto: Helene Kingo - Dansk Byggeri

Publiceret 08 November 2018 10:22