Thomas Oldrup kommer snart til Frederikssund Historiske Forening og holder foredrag. Pressefoto

Thomas Oldrup kommer snart til Frederikssund Historiske Forening og holder foredrag. Pressefoto

Sex, køn og kærlighed under besættelsen

FREDERIKSSUND Onsdag den 24. oktober 2018 har Frederikssund Historiske Forening arrangeret foredrag i Elværket. Foredraget starter kl. 19.30 og er gratis for medlemmer af F.H.F. For ikke-medlemmer tages entre. Historiker Thomas Oldrup vil fortælle om 'Sex, køn og kærlighed under besættelsen'.

Der er skrevet utroligt meget om naziperioden og besættelsen af Danmark 1940-1945, men man er i et vist omfang veget udenom at skrive om sex og kærlighed i denne tragiske periode.

I maj udkom historikeren Thomas Oldrups "Fanden tage i morgen", som handler om hvordan besættelsen 1940-45 påvirkede danskernes seksuelle liv. Hvad skete der i forhold til de mere målbare konsekvenser; graviditeter, skilsmisser, kønssygdomme, og hvad skete der i forhold til de mere mentale konsekvenser? Fyldte sex noget i modstandsbevægelsen, og hvem var det der opsøgte hvem? Hvad kan det have skyldtes, disse forandringer der fandt sted i de fem "forbandede år"?

Forfatteren - der også er redaktør for bladet Alt om Historie - har i årevis beskæftiget sig med sex i en historisk kontekst, og vil også fabulere over hvorfor dette emne er vigtigt, og hvorfor det i årevis har "tændt" ham."

Bogen titel stammer fra modstandsmanden Vagn Nørlund Christensen: »Man levede bare i nuet. Fanden med i morgen, for du ved ikke, om du stadig lever.«

Publiceret 12 October 2018 00:00