Græse-Sigerslevøster Gymnastikforening er stadig et sted med fællesskab og traditioner. Foto: Arkiv

Græse-Sigerslevøster Gymnastikforening er stadig et sted med fællesskab og traditioner. Foto: Arkiv

Gymnastikforening fylder 100 år

Af
Birgitte Masson

GRÆSE 'Vi kan få Ejner Olsen til at lede karle og drenge i vinteren 44-45, såfremt der kan skaffes plads til ham. Vi prøver at søge efter en kvindelig delingsfører til småpiger, voksne piger og motionsdamer. Det overlades formanden at fæste ledere. Kontingent for karle og voksne piger er 5 kroner.' Sådan stod der i Græse- Sigerslevøster Gymnastikforenings protokol den 26. september 1944. Nu, 74 år senere, kan foreningen fejre 100 års fødselsdag.

"Da gymnastikforeningen holdt 75-års fødselsdag var der spisning og fest. I dag er der ikke den samhørighed og det fællesskab som ved 75-års jubilæet. Folk har travlt i dag," fortæller formand siden 1997 Kirsten Ebbesen.

"Gymnastikforeningen har da også været på vej til at blive nedlagt to-tre gange. Men så er ildsjæle trådt til. Fællesskabet i nærsamfundet betyder trods alt noget for folk, og det er en god måde at lære hinanden at kende på i lokalområdet."

Kirsten Ebbesen fortæller, at gymnastikforeningen i dag blandt andet tilbyder springgymnastik, børnegymnastik, mor-barn gymnastik og seniorgymnastik til de 275 medlemmer. Sidstnævnte holder stadig til på Græse Gammel Skole.

Kirsten Ebbesen har været formand for Græse- Sigerslevøster Gymnastikforening siden 1997. Foto: Birgitte Masson

Kirsten Ebbesen har været formand for Græse- Sigerslevøster Gymnastikforening siden 1997. Foto: Birgitte Masson

"Hver onsdag er der ca. 25 til seniorgymnastik. Men de øvrige hold er flyttet til hallen i Græse Bakkeby. Springholdene kunne ikke være her. Springgymnasterne startede i cafeen, og tog tilløb gennem lokalerne. Det var ikke optimalt," fortæller Kristen Ebbesen og smiler. Selvom hun ikke kan spå om fremtiden i den 100 år gamle gymnastikforening, så fortæller hun, at opbakningen stadig er til stede blandt medlemmerne, når der er forårsopvisning i Græse Bakkebyhallen.

"Så kommer der 600 mennesker, hvoraf mange bidrager og hjælper med alt det praktiske i forbindelse med afviklingen af gymnastikopvisningen."

Publiceret 10 October 2018 00:00