Vivi Vestermann, 74 år, er glad for, at hun får lov til at blive boende på Tolleruphøj.

Vivi Vestermann, 74 år, er glad for, at hun får lov til at blive boende på Tolleruphøj. "Det er jo mit hjem," fortæller hun. Foto: Birgitte Masson

"Den dag jeg skal på plejehjem, skal jeg på Tolleruphøj"

Beboere, personale og pårørende på Omsorgscentret Tolleruphøj har holdt vejret, mens Frederiksund Kommunes budgetforhandlinger stod på. For Tolleruphøj var i spil. Lettelsen var derfor stor, da det blev offentliggjort, at omsorgscentret ikke lukker

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Tirsdag blev der serveret lagkage for de ældre på Omsorgscentret Tolleruphøj. Det er der for så vidt intet usædvanligt i, for det sker med jævne mellemrum, når en beboer fylder år.

Men denne gang var det ikke en fødselsdag som skulle fejres. Nej, lagkagen skyldtes, at de ældre på omsorgscentret ikke mister deres hjem. For Tolleruphøj lukker ikke, som der ellers var lagt op til i Frederikssund Kommunes spareforslag for næste års budget.

"Alle har gået med en dårlig følelse. Det her er jo vores hjem. Jeg kan slet ikke forestille mig at skulle flytte herfra," siger Vivi Vestermann, 74 år, som de sidste otte år har boet i sin lille to-værelses lejllighed på Tolleruphøj.

"Jeg har altid sagt, 'at den dag jeg skal på plejehjem, skal jeg på Tolleruphøj'," fortæller Vivi, som qua sine børn, der bor i Frederikssund og omegn, ofte havde kørt forbi omsorgscentret og tænkt, at det så hyggeligt og indbydende ud.

"Personalet er meget dygtige, glade og smilende. Her er altid en god atmosfære, og så sker her mange ting," fortæller Vivi, og nævner i flæng aktiviteter som banko, musik og bevægelse og ikke mindst de mange ture ud af huset.

"Et par gange om ugen kan vi komme i Dyrehaven. Tolleruphøjs Frivillige Venner har også lige arrangeret en tur i Tivoli. Der var vi 32 som tog afsted. Vi var på Påfuglen og fik kaffe og æblekage. Uha, det betyder meget at komme ud og få et frisk pust," fortæller Vivi og smiler.

I mange år boede hun selv inde i byen, og da hun fik konstateret sclerose, fik hun en plejehjemsplads derinde. Et plejehjem hun med egne ord, 'ikke var ret glad for'. Derfor ved Vivi, hvad hun taler om, når hun fortæller, at hun faktisk ikke kan sætte en finger på noget, der ikke er godt ved Tolleruphøj.

Publiceret 10 October 2018 00:00