DEBAT: Den bedste investering - Vores allesammen børn!

Charlotte Drue Aagaard, Talsmand for Venstre på 0-6 års området

Som talsmand for Venstre i Opvækstudvalget er jeg en meget glad lokalpolitiker, også i dag. For den 5. november var der 2. behandling af budgettet og det var en rigtig god dag – særligt på 0-6 års området!

Venstre har i år, set med mine øjne, indgået en historisk flot og bred politisk aftale med budgetforliget for 2020-2023. Med den aftale vil vi fortsat sikre udviklingen af vores skønne kommune. Samtidig stiger børnetallet i kommunen og det er jo fantastisk. Med det indgåede budgetforlig sikrer vi derfor samtidig, at der kan komme et nyt dagtilbud i Frederikssund Syd.

Jeg er personligt glad for, at vi i Venstre er med til at sikre de bedste normeringer i Nordsjælland. Vi ved alle, at et barns første 1000 dage er med til at forme barnet – og med en øget normering vælger vi, at der nu skal ansættes flere personaler i vores fantastiske børnehuse.

Der kan nu fremadrettet være 1 voksen pr. tre 0-2 årige børn og 1 voksen pr. seks 3-5 årige børn. Det er det som BUPL og pædagogerne anbefaler. Vi har i forvejen nogle fantastiske børnehuse og nogle fagligt rigtig dygtige medarbejdere. På den her måde gør vi vores børnehuse endnu bedre og samtidig styrker vi i den grad arbejdsmiljøet – alt sammen er med til at styrke kommunens flotte indsats på hele vores samlede dagtilbudsområde.

Samtidig ønsker det samlede Byråd, at sætte fokus på kommunen som en attraktiv arbejdsplads – med en øget normering på dagtilbudsområdet - er vi i den grad i gang.

Jeg håber, at vi med den øgede fokus på en tidlig indsats vil få færre børn, fremadrettet, der får behov for vores særlige sociale tilbud.

Publiceret 07 November 2019 10:10