DEBAT: Haldor Topsøe A/S, en ansvarsfuld virksomhed - hvad med Frederikssund Kommune?

Søren Holmgaard, Sydkajen, 3600 Frederikssund

debat Jeg har netop læst artiklen om virksomheden i Lokalavisens spalter.

Pga. risikoen for oversvømmelse, har virksomheden nu, efter et par års myndighedsbehandling, fået tilladelse til at opføre et dige, som kan skabe tryghed for både personale, bygninger og materialer, hvoraf nogle er farlige i ukyndige hænder.

Den tekniske chef udtaler, at det nær har været gået galt i både 2014 og 2016. Han er overbevist om, at risikoen vil gentage sig i fremtiden uden diget.

Nogle af de private digelaug i Kommunen har indset samme risiko og foretaget forbedringer.

Som borgere, bliver vi så igen mindet om den katastrofe stormen Bodil efterlod sig for nu 6 år siden og de tilsyneladende manglende initiativer fra Myndighedernes side.

På Frederikssund Kommunes hjemmeside kan man finde den lovbefalede beredskabsplan, som er udløbet i 2017, er der virkelig ikke blevet udarbejdet og godkendt en ny?

Det er prisværdigt, at Beredskabet adskillige gange har udlagt watertubes bl.a. ved broen og på havnen; men det er en meget kostbar løsning og meget generende også for naboerne.

Jeg skal derfor henstille til, at Myndighederne accelererer arbejdet med at skabe en helhedsløsning, der tilfredsstiller resten af Kommunen og gerne også nabokommunerne. Det kræver sandsynligvis hjælp fra Staten; men det ville være glædeligt hvis Frederikssund Byråd satte sig i førersædet.

Publiceret 09 October 2019 00:00