Sådan er planen, at det kommende fællesmagasin skal tage sig ud.

Sådan er planen, at det kommende fællesmagasin skal tage sig ud.

DEBAT: Den gode histories to sider

Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby

debat Fortrædeligheder har vi haft rigeligt af i vor kommune de sidste tre år. Lokalpolitikerne, administration arbejder for at vende udviklingen, rette op på fejlene. På mange områder går det ganske udmærket. ‘Gode historier’ skal nævnes og bliver så sandelig nævnt for at skabe optimisme. Uden optimisme drænes energi og iderigdom.

Den nye bro - trods brugerbetalingen - et plus. S-Stationen i Vinge - et plus. At der er lyst til at bygge mange steder i kommunen - et plus.

Dog bliver man stadig mere forbeholden over for jubelhistorierne. Vinge har været i udbud flere gange, ingen bider på - endnu. Fioma grunden var der ingen der var interesseret i - endnu. I 2017 var det et chok da den underskrevne kontrakt om Vinge centrum blot to måneder senere blev annulleret. Fra dag til dag standsede gravemaskinerne. Var det blålys?

At Nationalmuseets fællesmagasin opføres i Vinge var en god nyhed. Pris kr. 330 millioner blev nævnt. I anden ‘fortælling’ kun 263 mio. Hvad betyder millioner i det spil? Bare vi jubler. Første spadestik i år, færdig i 2021.

I april 2018 fortalte Lokalavisen: “Styrelsen har indgået en kontrakt med Frederikssund Kommune om køb af en grund i Vinge på 62000 kvadratmeter for en pris på op til 8,3 millioner kroner.” Eufori herskede. Så skal man passe på!

I referat af seneste byrådsmøde nævnes nemlig følgende:

“I den betingede købsaftale med Slots- og kulturstyrelsen vil kommunen skulle opfylde en række betingelser før det egentlige grundsalg.

Kommunen er klar til, at opfylde de aftalte salgsvilkår, når Slots- og Kulturstyrelsen endeligt har udpeget ønsket placering og den grundstørrelse de ønsker at købe. Der udestår fortsat en endelig afklaring af grundstørrelse og de endelige planforhold...”

Og videre: “Tidsplan ved den betingede købsaftale for Fællesmagasinet er forskudt, således at salg forventes i foråret 2020 og ikke medio 2019 som tidligere forudsat.”

Har man solgt eller har man ikke? Skal vi endnu engang slå koldt vand i blodet?

Publiceret 08 October 2019 11:10