Klaus Kørvell, Det konservative Folkeparti

Klaus Kørvell, Det konservative Folkeparti

DEBAT: Ny 1. plads til Folkeskolen

Klaus Kørvell, Formand, Konservative Frederikssund.

Så fik vi skudt det nye skoleår i gang. Som tidligere var forventningerne store, eleverne mange og kvaliteten til diskussion.

Tænketanken Kraka kom med deres nye analyse af kvaliteten og dermed uddannelsesniveauet med følgende kommentar.

”Det gennemsnitlige antal af ikke uddannede lærere der underviser i Folkeskolen er igen steget og ligger nu på landsplan på 17-18 %. Dog skiller enkelte kommuner sig ud, heriblandt Frederikssund der ligger på en 1. plads, med ikke mindre end ca. 30%.

Kvaliteten af grundskolen – og særligt folkeskolen – er af afgørende betydning for samfundets effektivitet og lighed på lang sigt. En af forudsætningerne for en velfungerende folkeskole er dygtige undervisere. Der er mange elementer i at sikre dette, herunder rekruttering af dygtige studerende til læreruddannelsen, folkeskolens evne til at ansætte læreruddannede, og folkeskolens evne til at fastholde medarbejderne - særligt de dygtigste.

Vel vidende, at dette vigtige område har gode økonomiske betingelser her i kommunen og at mange, især op til et valg, giver udtryk for at Folkeskolens opgave er vigtig og bør prioriteres, ser det altså ud til at missionen ikke når sit mål.

Hvor ligger forklaringen? Vi ved jo at midlerne er der, men er prioriteringerne de rigtige? Spørgsmålene er mange og dem vil jeg stille.

Publiceret 23 August 2019 00:00