DEBAT: Det var påtænkt som et, og ender med noget andet

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, bst.mdl DF i Frederikssund

Der er ingen tvivl om, at Vinge projektet var tiltænkt som byen over alle byer, flotte arkitektskitser med store visioner for fremtiden i Frederikssund Kommune.

Problemet er, ingen i kommune på noget tidspunkt har haft forstand på sådanne projekter, selv om de utallige gange har prøvet at overbevise borgerne om andet.

Alligevel er man fortsat med at skyde millioner i projektet, som uheldigvis er forværret som tiden skrider frem.

Utallige svigt og misbrug af kommunens midler benyttes, millioner af kroner er fortsat fejlinvesteret selv om kommunen er bevidst om gentagende fejl, men man skulle jo nødigt tabe ansigt overfor borgerne.

Vinge er jo ikke det eneste eksempel på inkompetence, hvordan ser det lige ud for BiLidt, Thorstedlund, Fioma, Bosted i Jægerspris, manglende sprinkler på plejehjem, grove anmærkninger i DeTreEge, og der følges ikke op på de anmærkninger kommunen modtager blot for at nævne et par stykker.

Vingekatastrofen havde i 2017 en økonomi i minus på kr. 387.272.000,-, fra 2017 til i dag er der bevilget yderligere i det projekt.

Hvordan økonomien ser ud pt. holdes skjult for borgerne, velvidende at de informationer, der er givet vedr. indbyggertallet, er halveret fra 20.000 til 10.000 indbygger måske endnu mindre antal - kun tiden vil vise det - samt arbejdspladserne ligeledes er faldet fra 4.000.

Økonomien Byrådet og kommunen i fællesskab har bevilget i perioden 2007-2019 til Vinge svarer ikke overens med investeringer og det påtænke provenu.

Brugen af midler til arkitekter, skitsetegninger, konsulenter, advokater, jurister, rapporter, jordopkøb er nok landets dyreste og holder ikke stik med indtjeningen.

Selv den dag i dag er der situationer, hvor byrådet stiller for store krav til en potentiel byggeherre. Vil man have investorer til at indgå i projekter i kommunen burde byrådet stoppe deres involvering og overlade denne del til kompetente personer.

Hver gang byrådet, borgmesteren eller kommunaldirektøren søsætter et projekt og undlader at kontrollere en given konsekvens, er der risiko for, at borgerne betaler for deres fejltagelser.

Jeg tør ikke tænke på hvad der sker, når Frederikssund Idrætsby påbegyndes, hvad betyder brugen af et par hundrede millioner fra eller til. Er Frederikssunds Idrætsby påtænkt på at resten af kommunens idrætsklubber skal nedlægges og videreføres i den nye idrætsby?

Vi skal ikke glemme de store armbevægelser på små arealer, ca. 370 hektar/ha 3,7 km²/kvadratkilometer og byerne som Birkerød 73,8 km², Glostrup 13,31 km² og Ølstykke-Stenløse 125,79 km², en himmel til forskel, dog var indbygger antallet påtænkt Vinge at matche.

Publiceret 13 August 2019 10:02