DEBAT: Kære byrådsmedlemmer - er det nu klogt?

Jens Andersen, Rolf Krakesvej, Frederikssund

Kære byrådsmedlemmer,Jeg har skrevet til jer før om dette forfærdelige byggeri på Bi-Lidt grunden som er I forslag.

Jørgen Bech har også sendt den videre til Plan-afdelingen i Center for By og Landskab.Jeg har efterspurgt - og efterspørger stadig - kommunens begrundelse for at afvige Kommuneplanen og dennes bestemmelse om byggeri i max. 1½-plan og ca. 8 mtrs højde.

Til dette svarer Dorthe Elise Jensen da Silva, Administrationen vurderede i forbindelse med den politiske behandling af forslag til lokalplan nr. 109 og kommuneplantillæg nr. 038 i juni 2017, at:

Den nye boligbebyggelse tager udgangspunkt i den eksisterende bystruktur, der kendetegner villabyen mod nord og øst for bebyggelsen. Husene er planmæssigt disponeret, så de fremstår som sammensatte enheder af en størrelse svarende til det omkringliggende område. Husene placeres i en vinkelform mod fjorden, for at opnå kig til vandet fra alle boliger. Det er tanken, at den samlede boligbebyggelse favner skalaen fra villabyen og rejser sig mod vandet og broen i en større skala. Mod J. F. Willumsens Vej er husene sammensatte og danner en form for støjbarriere mod vejen.

Boligbebyggelsen består af 2 og 3 etager, hvor de 2 etager er placeret mod nord, som følger op på skalaen fra de omkringliggende villaer.

Der er udarbejdet skyggediagrammer, som viser, at den nye bebyggelse primært kaster skygger på egen grund. Ved jævndøgn, marts og september, kaster bebyggelsen dog skygge på nabogrunden i øst, men skygger ikke for selve boligerne. en der er altså fortsat ingen begrundelse, der angiver at dette projekt er til gavn for beboerne i området, borgerne i byen, kommunen eller samfundet, og som bør være den eneste gyldige grund til at byrådet godkender en ændring eller dispensation fra den gældende Kommuneplan?

Jeg håber også at det indgår i jeres vurdering, at såfremt byrådet godkender lokalplan forslaget, så må i forvente at andre projektudviklere har en god sag i retten, hvis i giver dem afslag på samme tilladelser. For kommunen kan ikke henvise til en begrundelse for godkendelse af dette lokalplanforslag, der retfærdiggør den.

Så med en godkendelse af Lokalplan 109 for boliger og strandcafé ved Strandvej, så har i formodentlig ikke længere en kommuneplan ’ BB 1.10 Bi Lidt’, eller jo - men det er bare med 2½ plans byggeri og 12 mtr. byggehøjde overalt.

Der ligger jo en del ældre og mindre bebyggelser i området, så jeg har ikke svært ved at forestille mig en driftig projektudvikler, der køber et par boliger og bygger lejligheder med udsigt på grundene.

Der er god grund til at tænke sig om!

Fortsat god sommer.

Publiceret 11 July 2019 00:00