DEBAT: Sæt farten ned – bare 11 sekunder

Tina Tving Stauning (A), 2. viceborgmester, Frederikssund Byråd

Hvor ville det være dejligt at kunne få sat farten ned i Frederikssund By. Jeg har fået mange, mange henvendelser gennem årene omkring utryghed i trafikken og for høj fart på Roskildevej, Marbækvej, Byvej og Færgevej samt på Strandvej, i boligområdet mellem Roskildevej og Ådalsvej, i boligområdet omkring Ventevej for bare at nævne et par steder.

Da Færgevej sidste år blev renoveret, anbefalede forvaltningen at hele strækningen blev med 40 km., men nej - et borgerligt flertal ønskede at køre hele 11 sekunder hurtigere fra Lundevej til broen og besluttede at indføre 50 km. på strækningen på trods af lokale protester og gode argumenter om, at de mange udkørsler og fart skaber utryghed og større skader, når uheldet er ude.

Nu er beslutningen fra dengang trykprøvet igen i Teknisk Udvalg, men Venstre ønsker stadig foden på speederen.

Kun 2 områder i Frederikssund By kunne samle flertal for at indføre 40 km. zone; området omkring Kornvænget og Ådalens Skole og området ved Ventevej med de mange børneinstitutioner.

Resten af Frederikssund By må desværre stadig vente på et nyt politisk flertal, så farten kan sættes ned.

Heldigvis lykkedes det endeligt at få vedtaget at få sænket farten i Skibby. Et flertal i Teknisk Udvalg ønsker at blandt andet Damgårdsvej bliver en 40 km. zone til glæde for børn og voksne beboere i området.

Hvornår påbudstavler opsættes, ved vi dog ikke.

Efter de mange besparelser er der ingen penge til de nødvendige skilte, så det bliver den næste kamp, der skal kæmpes.

Lavere fart i både Skibby, Skuldelev, Vejleby og de andre landsbyer samt i de store sommerhusområder står også højt på min og mange borgeres ønskeliste. Nu er det så spændende, om der kan skaffes politisk flertal for disse områder og ikke mindst for de nødvendige midler til skilte mv.

Når det gælder Frederikssund By var viljen og flertallet jo ikke tilstede for at sænke farten, desværre.

Publiceret 11 February 2019 11:46