DEBAT: Borgerne har førsteprioritet

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti

Som bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti og bopælskommune i godt tredive år er oversvømmelserne ikke længere noget nyt fænomen.

Siden Bodil-stormen har man haft god tid til at realisere en dæmning med en sluse mellem Hundested og Rørvig "Korshage," som vil sikre Isefjorden og Roskilde fjord.

Skal staten udføre denne opgave tvivler jeg på, det kommer på tale de næste kommende årtier, og dog en dæmning med en vej og en sluse.

Jeg er overbevist om at en sikring mod oversvømmelser har første prioritet.

Mon ikke kommunerne indbyrdes burde indgå en dagsorden som er til fordel for samtlige 6 kommuner omkring Roskilde Fjord og Isefjorden og sidst er til gavn for borgerne.

En dæmning kan etableres på mange måder.

En ide ville være som ved Assens Kommune lang smal dæmning med en vej mod Helnæs, denne måde med en sluse vil være en løsning både for kørende trafik og en forhindring for fremtidige oversvømmelser.

Der er mange dæmningstyper som kan løse alle problemer og forhindre vandstigninger og samtidig gøre transport fra Nykøbing Sj til Hundested kortere, ved at anlægge en vej på dæmningen burde staten træde til økonomisk samt resten af kommunerne omkring de udsatte områder træde sammen.

Publiceret 30 January 2019 00:00