DEBAT: Bliver byrådet ført bag lyset, eller er de bare nemme at manipulere med

Peter Rasmussen, Dådyrvej, 4050 Skibby, Dansk Folkeparti

Peter Rasmussen Dådyrvej, 4050 Skibby

Frederikssund Kommune vokser, vi glemmer bare at se vokseværket, der allerede er i fuld gang i kommunerne omkring Frederikssund.

Tusindevis af boligere bygges og yderligere mange tusinde er i støbeskeen. I den forbindelse burde vi opføre Vinge efter her og nu kriterie og se den geografiske placering af Vinge. Set i et bredere perspektiv kommer Vinge til at ligge i yderområderne, hvor infrastrukturen til vækstområderne er langt nemmere og hurtigere til og fra kommunerne omkring Frederikssund.

Vinge bliver aldrig efter borgmesteren vilde fantasi og høje standarder, men burde sælges til beboelser i et og måske to-plan beboelser og redde det, der kan reddes, inden kommunen kommer under administration.

Selv om vi på et eller andet tidspunkt får motorvej og broforbindelsens vejsystem tilkobles Vinge. En tilkobling, som naturligvis er vigtig men yderligere 11 millioner udover snart 5-600.000.000,- brugt på Vinge, så kan man spørge sig selv om denne tilslutning ikke var en del af de mange millioner, der i forvejen er brugt?

Hvad angår Vinge, er der stadig behov for indskud, før det er færdig, og den investering som uvist måske ender tæt på kr. 7-800.000.000,- måske mere, det svarer ikke i overensstemmelse med det provenu kommunen forventer tilbage.

I de mange millioner, der er investeret pt. indgår ikke brobyggeriet og motorvej "en motorvej som ikke er endelig bevilget, der snakkes om den", selv om det nævnes af diverse politikkere, at den indgår i 2019. Tvivler.

De besparelser og skattestigninger, Frederikssund Kommune har præsenteret borgerne, for skyldes ene og alene Vinge, Frederikssund Idrætsby, Station samt de høje forventninger, Byrådet med borgmesteren i spidsen har haft.

Der er ingen tvivl om, at ny tilflyttere til kommunen frygter fremtiden med de tiltag Borgmesteren og byrådet præsentere sine borgerne for, de besparelser og "måske" fremtidens lukninger gør at ny tilflytter ser sig om efter andre steder.

De besparelser, kommunen præsenterer borgerne for, kan have katastrofale følger. Det sørgelige er, at byrådet ikke kan se de følgeskader, de stemmer for.Vinge, idrætsby og station bliver ikke som først antaget. I hele byggesituationen betvivler jeg at byrådet har fået fremlagt alt eller det rigtige dokumentationsmateriale, som vedrører Vinge, Stationen og idrætsbyen.

Når idrætsbyen er færdig, hvad sker der så med de idrætsfaciliteter som i forvejen er i kommunen? Skal de lukkes grundet besparelser?

Har Borgmesteren og kommunaldirektør samt embedsmænd glemt eller bevist undladt at informere byrådet korrekt siden 2007/9-2018.Jeg mener stadig at alle involveret siden 2009 til i dag uanset om de er i kommunen eller ej burde undersøges af uvildig dommerkomite.

Kan borgerne stole på byrådsmedlemmerne i fremtiden eller skal vi forvente flere inkompetente vedtagelser som rammer borgerne nu og i fremtiden.

Publiceret 06 December 2018 00:00