DEBAT: Vi har tillid

Inge Messerschmidt, byrådsmedlem, Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti har modtaget et direkte spørgsmål fra De Radikale.

Spørgsmål med afsæt i en udtalelse fra Alex Ahrendtsen, folkeskoleordfører for Dansk Folkeparti på Borgen. Alex Ahrendtsen har udtalt, at folkeskolelærere indoktrinerer elever til at stemme venstreorienteret og på De Radikale.

Udtalelsen har historik i folkeskolen tilbage i 70`erne. Jeg gik selv i skole i 70`erne, og sammenligner jeg min egen skolegang dengang med mine børns i dag, er der store forskelle. En af forskellene er bl.a., at unge mennesker er meget mere politisk bevidste i dag. Deres tilgang til politik og samfundsrelaterede emner er meget større i dag via internettet og de sociale medier. Det kan give nogle meget brede og spændende diskussioner i timerne.

Skolevalgene giver et ganske udmærket billede her af. Ved de seneste skolevalg stemte eleverne især på de blå partier - 55,3% på blå blok og 43,7% på rød blok - hvor Venstre på landsplan var topscorer.

Det er super vigtigt som lærer at kunne adskille undervisningen fra egne holdninger. En lærer skal objektivt kunne introducere eleverne for de politiske partier, og hvad de står for.

Som De Radikale skriver, skal vi have tillid til lærerne. Og det har vi også i Dansk Folkeparti.

Det er så nemt at generalisere. På alle mulige områder.

Men det er en naiv holdning at mene, at der ikke findes enkelte lærere, der ikke kan holde egne holdninger for sig selv. Min oplevelse gennem 31 år som folkeskolemor med egne børn er dog så, at det i de tilfælde er meget tydeligt.

Få lærere har svært ved at adskille personlige holdninger fra deres professionelle virke, og flere af mine børn har oplevet ikke kun en lærer, der heilede af dem. Men at generalisere, at alle lærere indoktrinerer og spreder propaganda til eleverne i undervisningen, er en udtalelse fra Alex Ahrendtsen, jeg ikke vil stå til ansvar for. Men det er jo ikke det samme som, at ingen gør det.

Publiceret 06 November 2018 00:00