Forfatteren Peter Øvig Knudsen kommer til Frederikssund og fortæller om sin bog 'Min mor var besat'. Pressefoto

Forfatteren Peter Øvig Knudsen kommer til Frederikssund og fortæller om sin bog 'Min mor var besat'. Pressefoto

Så er der læsefestival ved fjorden

Læsefestivalen 'Ord over Fjord' afholdes 4. og 5. oktober

Frederikssund Frederikssund Bibliotekernes årlige læsefestival 'Ord over Fjord' løber af stablen 4. og 5. Oktober.

"Vi glæder os til at fylde Elværket med spændende foredrag, kreative workshops, kulturmarked og masser af læseglæde," skriver Frederikssund Bibliotekerne i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Årets læsefestival indledes fredag 4. oktober klokken 19, når to modige mænd, som bryder tabuer gennem deres bøger, gæster Frederikssund. Forfatteren Peter Øvig Knudsen udgav tidligere på året bogen ”Min mor var besat”, hvori han fortæller om at være barn af en psykisk syg mor og om, hvordan han selv blev indlagt på psykiatrisk afdeling under arbejdet med bogen. På festivalens åbningsaften samtaler Peter Øvig med journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaard, som i sin bog ”Sørgekåben” undersøger omstændighederne omkring sin fars selvmord og fortæller om sin egen frygt for at arve et anlæg for selvmord."

5. oktober kan festivalens gæster blandt andet møde forfatterne Jesper Bugge Kold, Rebecca Bach-Lauritsen, Sofie Jama og Morten Pape.

Festivalen byder også på inspirerende forfattermøder for de yngre læsere. Lørdag 5. oktober klokken 14.30 kan man møde Kim Fupz Aakeson og høre ham læse højt af sin populære børnebogsserie om drengen Vitello. Efter højtlæsningen bliver der tid til autografer og selfies med Kim Fupz Aakeson.

Fællessang og folkekøkken

"Som afslutning på 'Ord over Fjord' får vi besøg af Rikke Forchhammer og Susanna Sommer fra foreningen Sangvær, der arbejder for at fremme fællessangen i Danmark. Det sker lørdag 5. oktober klokken 18, hvor Rikke og Susanna har samlet en håndfuld gode danske sange, som de binder sammen med underholdende og overraskende historier – og så synger vi sammen af karsken bælg," skriver Frederikssund Bibliotekerne i pressemeddelelsen.

Derefter indbyder Frederikssund Bibliotekerne til et festligt folkekøkken for både børn og voksne. FGU Frederikssund står bag gryderne, og der vil være mad til både kødspisere og vegetarer.

Hele programmet

Det fulde program for læsefestivalen kan afhentes på dit lokale bibliotek eller læses på bibliotekernes hjemmeside www.bibliotekerne.frederikssund.dk. Her kan man også bestille billetter til de enkelte arrangementer, som alle foregår på Kulturhuset Elværket i Frederikssund.

Publiceret 27 September 2019 00:00