Stykket 'Nabokrig' er et af dem du kan se til teaterfestival i Frederikssund i September.

Stykket 'Nabokrig' er et af dem du kan se til teaterfestival i Frederikssund i September. Foto: Mike Reuter

Festival: Fire dage med teater for stor og små

Lokale teaterforeninger i Frederikssund er gået sammen om teaterfestival for store og små i september

Frederikssund De lokale teaterforeninger i Frederikssund er gået sammen om årets teaterfestival i uge 38 i september. En række aktører i Frederikssund Kommune, som arbejder med teater på frivillig og professionel basis har sat et program sammen for hele familien under titlen ”4 byer - 4 dage - 4 forestillinger”.

"De fire dage byder ikke alene på fire professionelle forestillinger – det er også fire dage, hvor kulturlivet i kommunen rykker sammen og byder på hygge og oplevelser et par timer før, at forestillingerne går i gang. Man vil derfor både kunne møde vikinger, havfruer i svømmehallen, prinser og prinsesser i Slotsparken og opleve kommunens unge teatertalenter slå sig løs langs åen ved Parkteatret," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Arrangørerne af teaterfestivalen er Jægerspris Amatør Scene, Slangerupscenen, Frederikssund Børneteaterforening, Frederikssund Teaterforening, TeaterTasken, Parkteatret, Frederikssund Vikingespil og Frederikssund Kommune.

På tværs af det lokale

Samarbejdet er opstået ud fra et ønske om at styrke samarbejdet på tværs af de lokale foreninger, på tværs af kommunen og give næring til drømmen om i fremtiden at kunne skabe en stor teaterfestival, der sætter Frederikssund på landkortet, som en kommune med stærke teatertraditioner.

19. september klokken 19.00 bliver der lagt ud med forestillingen 'Nabokrig' i ParkTeatret. 'Nabokrig' er en komedie med Farchad Kholghi, der handler om, når naboskab fryser til is og bliver til vanvittig nabokrig. Komedien 'Nabokrig' er tankevækkende og vanvittig, men helt igennem realistisk - i hvert fald for de naboer, der bor på den blinde vej. Forestillingen er både for voksne. Før stykket er der mulighed for at spise lidt mad.

20. september klokken 15.00 kan man se stykket 'Fusskopf' i Skibby Fritidscenter ved biblioteket. 'Fusskopf' er en mand med fem fødder. Fusskopf elsker at danse, hoppe, løbe og gå. Ja han elsker alt det, man kan gøre på sine fødder. Stykket er for børn og deres familier fra to til 99 år. En sansemættet og fantasifuld danse, hoppe og løbe forestilling, hvor alle sanser er i spil.

Lørdag 21. september klokken 14.00 – 14.45 er der teater i Jægerspris. Her bliver stykket 'Den standhaftige tinsoldat' vist i Rejsestalden. Det er H. C. Andersens eventyr om den etbenede tinsoldat, som forelsker sig i den smukke danserinde. Hans Christian får 25 tinsoldater i gave. Alle er ens bortset fra soldat nummer 25. Han har kun et ben at stå på. Men da han står lige så godt på sit ene ben som de andre på deres to, får han lov til at være med i legen. Stykket er for børn og voksne.

Før forestillingen kan man tage familien med på eventyr i Jægerspris slotspark. Fra klokken 12.00 kan man tage sin madkurv med til den østlige del af Jægerspris slotspark, hvor man vil kunne møde jaslinger klædt ud som figurer fra H.C. Andersens eventyr.

Festivalen slutter i Slangerup. 22. september klokken 15 kan 'Odysseus' opleves i Slangerup Svømmehal. Billetter købes til forestillingerne på www.frederikssund-borneteater.dk eller www.slangerupscenen.dk.

Publiceret 30 August 2019 00:00