Kom og få viden om livet i Roskilde Fjord 25. oktober. Pressefoto

Kom og få viden om livet i Roskilde Fjord 25. oktober. Pressefoto

Bliv klogere på Danmarks mest artsrige fjord

Både eksotiske fiskearter og mere hjemlige lever deres liv i Roskilde Fjord. Det kan man høre meget mere om, når der er fjordforedrag

Frederikssund Roskilde Fjord er et af de største fjordområder i Danmark. Fjorden består af et stort kompleks af mindre fjorde, øer, holme, bugte og vige. Den har sammen med Isefjorden en åbning mod Kattegat i Nord, og er et ret specielt område med en meget stor fiskerigdom, faktisk den fjord i Danmark med flest forskellige arter .

"Der er fanget og observeret flere store og eksotiske arter i området, men også mange af vores danske fiskearter ynder at opholde sig i området. Fiskediversiteten i fjorden bliver moniteret af såkaldte nøglefiskere, som indrapporterer deres fangster til Danmarks Tekniske Universitet. Denne monitering er foregået over en længere årrække, og det giver en unik mulighed for at følge forandringerne i fiskebestanden i Roskilde Fjord," skriver Frederikssund Museum i en pressemeddelelse.

Alt dette vil der blive fortalt om 25. oktober fra klokken 19 til 21 på Frederikssund Museum på Færgelundsvej. Aftenens oplæg vil have fokus på fiskene og fiskeriet i fjorden, fiskepleje og nøglefiskerprojektet, men også på, hvordan man som borger kan hjælpe til med at gøre vores alles viden om fjordens fisk endnu bedre. Mads Christoffersen, der er specialkonsulent og ansat på DTU Aqua, står for foredraget.

Fjordforedrag

Foredraget er en del af efterårets foredragsrække på Frederikssund Museum, der byder på et samarbejde med forskellige naturfaglige videnspersoner fra Roskilde Fjord. Museets permanente udstilling ”menneske og fjord” beskæftiger sig med forholdet mellem fortidens mennesker og Roskilde Fjord, der har haft rollen som blandt andet spisekammer, transportvej og eksistensgrundlag.

"Fortiden og kulturhistorien hjælper os til at forstå nutiden og gisne om fremtiden, og det er netop dette samspil mellem fortiden, nutid og fremtid, som vi med efterårets foredrag gerne vil dykke ind i. I selskab af vores naturfaglige fjordkolleger vil vi se på, hvordan fjorden har udviklet sig og ser ud i dag."

På aftenen vil udstillingen ”menneske og fjord” åbne en time før foredraget, så det er muligt at opleve den kulturhistoriske udvikling og de arkæologiske fund inden. 50 kr., inkl. entré til museet.

Billetter kan købes i museumsbutikken eller på billetto.dk.

Kapp

Publiceret 19 October 2018 00:00