KULTUR

Rejsestalden danser i tre dage vinteren i møde

jægerspris Kulturhuset Rejsestalden danser vinteren i møde med otte dansearrangementer i Rejsestalden og Solbakkehallen i Dalby onsdag 6. til fredag 8. november.

Onsdag underviser Camilla Steen Larsen i 'soul motion'. Det er første gang, denne særlige bevægelsesform præsenteres uden for København.

Gennem dans, bevidsthed og mindful movement kommer man et skridt tættere på at skille sig af med, det der ikke er vigtigt og give plads til dét, der er i live lige nu, skriver Rejsestalden i en pressemeddelelse.

Tyngdekraften udfordret

I Solbakkehallen i Dalby kommer Uppercut Danseteater torsdag og viser deres forestilling 'Jump', der udfordrer tyngdekraften på et særligt designet 'Air Floor'. Herfra løftes forestillingen op i helt nye luftlag - koreografisk, visuelt og teknisk.

'Jump' er en forestilling om at agere, springe, hoppe, falde, snuble og om at rejse sig og finde fodfæstet. Samme dansekompagni underviser tidligere samme dag i house, hiphop, funk og breakdance.

Også torsdag er der indisk filmdans, såkaldt Bollywood, for alle, der har lyst til at prøve kræfter med den både humoristiske og sensuelle dans.

Bollywood for ældre

Fredag formiddag kører Rejsestalden derfor en omgang mere Bollywood, men denne gang er det til det ældre publikum. Arrangørerne kalder det Bollywood for oldies but goldies.

Fredag aften returnerer Rejsestalden til 20'erne, 30'erne og 40'erne, når der kommer undervisning i både charleston og lindy hop.

Alle arrangementer har samme pris per billet: 50 kroner.

Man kan læse mere om dansefestivalen og købe billet på www.rejsestalden.frederikssund.dk.

jesl

Tankninger giver lokale sportsklubber et løft

Jægerspris ”Sidste år brugte vi jo vore sponsorpenge fra OK og SuperBrugsen på sikkerhedsbriller til samtlige børn og ungdomsspiller,” fortæller formanden for Jægerspris Underducks Floorball Club Sandie Bagge.

”I år har vi brugt penge på nye bolde, da vi bruger cirka 200 i løbet af en sæson. Så har vi indkøbt spillertøj i vores klubfarver til vores Vikingehold, hvor der er spillere med fra mange forskellige årgange," siger formanden.

Penge fra benzin

Det kan godt betale sig at tanke hos SuperBrugsen i Jægerspris og Slangerup. Nu har Jægerspris Underducks Floorball Club modtaget godt 12.000 kroner plus moms for det seneste år, og SOIF (Slangerup og Omegns Idræts Forening) har modtaget godt 36.000 kroner.

SOIF bruger deres penge på ungdommen. Det er materialer så som bolde, overtræksveste og medicintaske til holdene. Men pengene bliver også brugt på stævner, hvor klubbens medlemmer deltager.

Pengene har OK’s kunder sparet op til klubben ved at tanke på deres OK Benzinkort. Når man vælger at knytte sit benzinkort til sponsoraftalen, støtter man med et øre-beløb for hver liter brændstof.