Siden sommeren 2018 har enhver kontrolafgift, der er blevet udskrevet af P-park på en parkeringsplads bag Jernbanegade, angiveligt været i strid med lovgivningen. Selskabet er nemlig ikke registreret hos Parkeringsklagenævnet.

Siden sommeren 2018 har enhver kontrolafgift, der er blevet udskrevet af P-park på en parkeringsplads bag Jernbanegade, angiveligt været i strid med lovgivningen. Selskabet er nemlig ikke registreret hos Parkeringsklagenævnet. Arkivfoto

Nævn: ingen pligt til at betale P-afgift

Før jul rasede læsere over kontrolafgift i Jernbanegade, hvor der var dårligt skiltet. Men skilt eller ej: Ejeren havde ingen ret til at udskrive afgifterne

Af
Henrik Gregersen

rederikssund Et ukendt antal bilister har måbende fået en lap papir i forruden, efter de har parkeret på en parkeringsplads bag Jernbanegade.

Flere af dem har efterfølgende harceleret over, at de på grund af dårlig skiltning ikke havde nogen reelt chance for at vide, at parkering på stedet krævede en særlig tilladelse, og at man i mangel af sen sådan ville blive pålagt en afgift.

Men nu viser det sig, at samtlige bilister, der har modtaget en kontrolafgift siden sommeren 2018 ikke har haft pligt til at betale.

For at opkræve kontrolafgifter på private parkeringspladser, skal man nemlig være tilmeldt Parkeringsklagenævnet.

Og det er P-Park, der har udstedt afgifterne, ikke, fremgår det af en oversigt fra klagenævnet.

"Lovgivningen er for så vidt ganske klar. Det er selvfølgelig fysisk muligt at udstede kontrolafgiften. Man er bare ikke berettiget til at opkræve den, når man ikke er tilmeldt klagenævnet. Det betyder, at modtageren ikke har pligt til at betale, og at afsenderen ikke vil kunne komme igennem med et krav om betaling. Heller ikke selv om de truer med inkasso," lyder det fra sekretariatschef Dennis Laue, Parkeringsklagenævnet.

Inkassofirma: Glem kravet

Samme vurdering er et inkassofirma, der ellers havde til opgave at indkassere pengene fra en ubetalt kontrolafgift på stedet tilsyneladende nået frem til.

En af de bilister, der har modtaget en kontrolafgift, har nemlig fået nedenstående tilbagemelding fra inkassorvirksomheden NoRisk Inkasso:

"Hermed din bekræftelse på at du kan ignorere tilsendte inkassovarsel, da det efterfølgende er kommet til vores opmærksomhed, at kravet ikke er lovligt."

Ifølge Svend Erik Kibernich, der ejer ejendommen og samtidig har drevet P-Park, tog ParkZone sig i en ti-årig periode af parkeringskontrollen på stedet, efter kommunen pålagde ham at at opretholde pladsen til ejendommens lejere, da ejendommen blev bygget om:

"Efter jeg er blevet pensionist, dog meget aktiv pensionist med udlejning af vores lejemål , syntes jeg at jeg selv kunne passe denne P-plads.

Dog var jeg ikke klar over alle de problemer det indebar før nu, bl.a. at jeg skulle være medlem af et parkeringsankenævn. Man kan ikke vide alt her i livet, noget får man først at vide når det er for sent," skriver han i mailen.

Han oplyser endvidere, at P-Park nu er 'lukket og slukket:'

"Selskabet er opløst. Skiltene fjernes - også det der er påkørt i raseri af en, der har fået en P-afgift. Nu kan Park Zone eller et andet P-selskab få lov at overtage tjansen igen," skriver han.

Publiceret 14 March 2019 05:00