ANNONCE

Genbrug for en god sag giver en god dag

”Selv om vi kan være trætte, når vi går hjem, er det altid med en god fornemmelse, fordi vi ved, at vi har udrettet noget til gavn for andre mennesker. Jeg er stolt af vores Røde Kors forretning og vores personale, som alle gør en god indsats.” Ordene kommer fra Conni Janning, aktivitetsleder i Frederikssunds Røde Kors Butik, hvor næsten 50 frivillige arbejder i løbet af ugen for at rejse penge til Røde Kors’ arbejde i Danmark og ude i verden.

 

Tre begivenhedsrige år

Røde Kors Butikken i Frederikssund åbnede i november 2015 og kan se tilbage på tre begivenhedsrige år med mange kunder og masser af varer, der sjældent opholder sig længe i forretning, før de bliver købt.

”Vi får møbler ind tirsdag formiddag, og ofte kan vi være dem ud igen samme eftermiddag, fordi de er solgt. Vi har en god placering i gågaden tæt på center og station, og der kan ligefrem være kø for at komme ind, når vi åbner. Vi har lige brugt fire dage på at renovere butikslokalet, der nu er mere åbent og virker endnu større,” fortæller Conni.

Forår og efterår danner butikken ramme om et velbesøgt modeshow, hvor butikkens mænd, kvinder, ægtefæller og børnebørn agerer modeller, og hvert år til jul går piger fra realskolen Luciaoptog i butikken, hvor de frivillige lokker med gratis kaffe og småkager.

 

Tøj, tøj, tøj

Forretningen sælger især dame- og herretøj, sengelinned, duge, møbler, nips, køkkenting, bøger og legetøj.

”Vi henter gerne donationer af møbler og nips-samlinger i Frederikssund Kommune i vores store bil, som vi også kører møbler ud med til kunder. Vi kører ud tirsdag og torsdag og henter møbler. Prisen for at få bragt møbler ud er en donation til Røde Kors. Det er folk indforstået med. Vi mangler altid flere møbler. Hvis du vil donere til Røde Kors, så ring til vores forretning på nummer 22 68 30 00 eller til Conni på nummer 22 10 09 55.”  

De to containere uden for forretningen må tømmes løbende for at følge med, og hver torsdag kører Røde Kors ud og tømmer de containere, der står andre steder i byen.

”Borgerne er generelt meget flinke til at donere tøj til Røde Kors, og når Røde Kors har sin ’Smid Tøjet’-kampagne i april, eksploderer det nærmest. 14 dage efter kampagnen kommer der stadig ekstra meget tøj ind. Samtidig kan vi få pænt genbrugstøj fra Røde Kors’ lager i Horsens, som til gengæld modtager det tøj, vi ikke kan sælge her,” siger Conni.

 

Endnu flere frivillige søges

Butikken beskæftiger 40 damer, der deler opgaverne imellem sig.

Der skal ekspederes kunder og sorteres tøj og andre indleverede varer.

Tøj, linned og duge bliver vasket, dampet og strøget.

Nips og porcelæn bliver altid vasket. Messing, kobber og sølv bliver pudset.

Der skal sættes nye varer ind i butikken, ryddes op på hylderne og gøres rent.

På hverdage er vagterne almindeligvis kl. 10.00-13.30 og 13.30-17.00, mens lørdagsvagten er 10.00-14.00.

De otte frivillige mænd tømmer containere og står for at hente og bringe møbler, som de klargør og istandsætter efter behov.

”Selv om vi er knap 50 mennesker, kan vi godt bruge endnu flere hænder, både kvinder og mænd, i vores team. Så hvis der er nogle blandt læserne, der har lyst til at hjælpe, skal de bare komme ned i forretningen eller ringe på nummer 22 10 09 55 og spørge efter Conni.”

 

Arbejdet bærer lønnen i sig selv

Som de andre frivillige får hun ikke løn for arbejdet.

Eneste ”løn” er en sommerfest og en julefrokost samt – ikke mindst – glæden ved det meningsfulde, frivillige arbejde.

Conni er selv i forretningen hver dag og arbejder mindst 35 timer om ugen.

”Jeg nyder at være her. Jeg kan lide det sociale samvær og fællesskabet, som vi har. Her finder man nye venner og veninder. Mange enlige har stor glæde af at være frivillige her i hverdagen. Det er hjælp til selvhjælp. Vi hjælper andre, hinanden og os selv på samme tid.”

 

Røde Kors Butik

Jernbanegade 33

3600 Frederikssund

Mail: genbrug209@gmail.com

Facebook: @rodekorsbutikfrederikssund