Finansminister Kristian Jensen gæstede i midten af november byggepladsen ved Frederikssund. Og her var meldingen, at brugerbetaling var en klar forudsætning for, at broen blev fremrykket.

Finansminister Kristian Jensen gæstede i midten af november byggepladsen ved Frederikssund. Og her var meldingen, at brugerbetaling var en klar forudsætning for, at broen blev fremrykket.

Minister:

Bro-betaling var forudsætning

Ringe udsigt til at få fjernet brugerbetaling på kommende bro trods protester

På rekordtid har Facebook-gruppen ‘Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro' fået mere end 6.000 medlemmer.
Utilfredsheden med at skulle betale for at krydse Roskilde Fjord via den kommende højbro er med andre ord fortsat tårnhøj blandt mange.
Men udsigten til, at de mange utilfredse - primært lokale -  bro-brugere, får held til at få fjernet den broafgift, er planlagt, er tilsyneladende minimal. 
For blot 14 dage siden blev spørgsmålet nemlig præsenteret for finansminister Kristian Jensen, da han sammen med partifællerne Hans Andersen og borgmester John Schmidt Andersen besigtede arbejdet på netop Kronprinsesse Marys Bro.
“Jeg er helt med på, at man gerne lokalt havde set en bro uden brugerbetaling. Men det var en klar forudsætning, der betød, at det var muligt at fremrykke broen i forhold til, hvornår den ellers ville kunne være blevet bygget,” lød det blandt andet fra finansministeren.
Han er klar over, at flere i Frederikssund Kommune har opfattet det som uretfærdigt, at man her -  som det eneste sted i landet - skal betale broafgift internt i en kommune.
Men bro-strækningen bliver formentlig ikke den eneste med brugerbetaling -  blot den første, indikerer finansministeren.
“Samme model var på tale omkring etablering af den tredie Limfjords-forbindelse. Dengang slog alle i det nordjyske syv kors for sig, og sagde, at det ville man ikke være med til. Resultatet er, at man ikke er kommet nærmere en løsning her, og nu er det faktisk sådan, at mange i Nordjylland efterspørger en ‘Frederikssund-model,” for hurtigst muligt at få en ny Limfjords-forbindelse.”
Da aftalen om at indføre brugerbetaling på den kommende højbro blev indgået, skrev flere end 10.000 under på en protest-skrivelse.
Det var dog et enigt byråd - med undtagelse af Kenneth Jensen (S), der stemte blankt - der sagde ja til løsningen i bestræbelserne på hurtigst muligt at få opført broen.

Publiceret 01 December 2017 06:00