“Det er en historisk dag for Frederikssund Kommune og for byrådet, og jeg er meget stolt på kommunens vegne over den aftale, vi har indgået med AP Pension om Vinge centrum,
“Det er en historisk dag for Frederikssund Kommune og for byrådet, og jeg er meget stolt på kommunens vegne over den aftale, vi har indgået med AP Pension om Vinge centrum," lød det i sommer fra borgmester John Schmidt Andersen (V). Efterfølgende har man ikke set skyggen af de op til en mia. kroner, som man forventede, og dermed havde indregenet i kommunens budget for 2017. Foto: JK
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vinge sejler: Mangler 163 mio. kroner

Forsinkede indtægter kan tvinge byråd til at finde den store sparekniv frem

Kommunalpolitikerne bliver onsdag aften præsenteret for et større sparekatalog. Det sker efter, at det står klart, at der mangler 163 millioner kroner i kassen.

Pengene skulle være hentet som indtægter fra salg af byggegrunde i Vinge. Men det viser sig nu, at kommunen har budgetteret med indtægterne i 2017 og dermed i realiteten allerede brugt pengene, før de lå i kassen, det skriver DR København.

“Det er sjældent set før, at en kommune så sent på året pludselig opdager, at man mangler så stort et millionbeløb i kassen,” siger forskningschef og kommunalforsker ved Danmarks Medie- og journalisthøjskole, Roger Buch til DR.København.

“Det er rigtig mange penge, men vi er nødt til at deale med det, og vi har nogle redskaber, vi kan rode med, så jeg er meget betrygget ved det, men det er da ikke fordi, at det er en ønskesituation,” siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til DR.København. 

Det er mindre end et halvt år siden, at Frederikssund Kommune sammen med AP Pension og entreprenørvirksomheden MT Højgaard ved et stort anlagt arrangement afslørede en aftale, der skulle tilføre udviklingen af Vinge Centrum omkring en milliard kroner. Men aftalen faldt aldrig endeligt på plads, så pengene kom aldrig.

“De rådgivere vi har haft, og det team vi har haft omkring os, har været så overbeviste om, at den var hjemme, Det er selvfølgelig ærgerligt at stå i den situation, og det er derfor, at vi skal have styr på den, siger borgmesteren.”

mass

Publiceret: 13. December 2017 10:31
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu