Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vinge-redegørelse lækket: Kommunen vidste ikke, hvad de skrev under på

P4 København har fået fat i en intern redegørelse, der fortæller, at ingen i Frederikssund kommune havde læst kæmpekontrakt, før aftalen blev underskrevet

Af Jakob Markert

Igen er der blevet lækket Vinge-dokumenter til P4 København.

Denne gang drejer det sig om en intern redegørelse om det fejlslagne forløb omkring Vinge Centrum. En redegørelse, der ikke sætter Frederikssunds forvaltning i et særlig godt lys.

I følge P4 København står der således blandt andet, at forvaltningen først fik det 1.600 sider lange aftalekompleks om opførelsen af Vinge Centrum en uge inden, det skulle skrives under. Derfor kunne embedsmændene i kommunen heller ikke nå at sætte sig ind i materialet, inden borgmester John Schmidt Andersen (V) i juni underskrev aftalen med firmaerne AP Ejendomme og MT Højgaard.

Bent Greve, professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet, vurderer, at sådan et forløb langt fra er normalt.

“Man må regne med, at en forvaltning læser materialet igennem og spørger ind til, hvis der er noget, den ikke synes er i orden,” udtaler Bent Greve til P4 København og fortsætter:

“Jeg håber ikke, det er normal praksis. Jeg går ud fra, at man i en kommune altid vil gennemse materialet selv. Selvfølgelig skal man stole på sine rådgivere, men man skal også have en egenvurdering af, om det, man nu går ind til, er i orden.”

Hverken kommunaldirektør Ole Jacobsen eller borgmester John Schmidt Andersen (V) har villet udtale sig til P4 København.

Publiceret: 31. Januar 2018 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund