Torsdagens valgdebat i Sillebroen afslørede, at partierne er spilttede om finansieringen af anden etape i idrætsbyen. V, K og BL er klar til at skaffe penge via boliger på en del af Kalvøen. S er imod, og nu erklærer DF sig skeptisk.
Torsdagens valgdebat i Sillebroen afslørede, at partierne er spilttede om finansieringen af anden etape i idrætsbyen. V, K og BL er klar til at skaffe penge via boliger på en del af Kalvøen. S er imod, og nu erklærer DF sig skeptisk.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Usikkerhed om idrætsby-penge

V, K og Borgernes Liste vil finansiere fase to i den kommende idrætsby med penge fra boligsalg på Kalvøen. Men S siger nej - og Dansk Folkeparti er skeptisk

frederikssund Frederikssund har én af landets mest ambitiøse planer for udviklingen af en idrætsby, hvor byens forskellige sportsklubber skal have forbedrede vilkår.

Men det kan komme til at knibe gevaldigt med at skaffe de penge, der skal finansiere opførelsen af sportshaller mv. ved Ådalens Skole.

Under torsdagens valg-debat i Sillebroen tilkendegav såvel Borgernes Liste som K og V, at de gerne ser idrætsbyen finansieret gennem salg af grunde på den del af Kalvøen, der i dag huser Frederikssund Stadion og Frederikssund-hallen.

Men planen om at lade de kommende boligejere på Kalvøen betale for idrætsbyen kan få et alvorligt skud for boven.

S imod

Socialdemokraterne er nemlig imod at opføre boliger på Kalvøen:

“Idrætsbyen er startet med en god vision. Men det er ikke nødvendigvis rigtigt at ville finansiere den på så kort tid, og slet ikke ved at opføre boliger på Kalvøen. Vi har en stram økonomi, og samtidig har vi lige nu alle tiders mulighed for at få lavet en helhedsplan for området, hvor vi får udnyttet området som et rekreativt grønt sted for alle - og ikke for en gruppe beboere. Jeg frygter, at det vil gå med Kalvøen som med havnen, hvor man har haft et ønske om at skabe liv, men hvor det skaber konflikter. På samme måde kan man forudse, at det vil give konflikter, fordi eksempelvis både vikingespil og Frederikssund Festivalen støjer,” konstaterer spidskandidat Tina Tving Stauning (A).

Lige så alvorligt for planerne om at finansiere idrætsbyen med Kalvø-penge, er dog, at Dansk Folkeparti er skeptiske:

“Som udgangspunkt er vi på ingen måde begejstrede for kystnære bebyggelser, som der er tale om her. Samtidig har vi en historik med bi-Lidt-grunden, hvor det har været pinligt igen og igen at sende forslagene tilbage, hver gang en investor har brugt ressourcer på at lave en plan. Så jeg er skeptisk, og vi kommer i hvert fald ikke til at sige ja til boliger på Kalvøen på nuværende tidspunkt. Vi skal præsenteres for en gennemarbejdet plan for området, før det er noget, vi kommer til at sige endegyldigt ja eller nej til,” lyder det fra Dansk Folkepartis spidskandidat Lars Thelander Bostrøm.

Publiceret: 31. Oktober 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt